Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal

A kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal olyan puha, mintha felhőbe szeretnék beleharapni, amit lágy pókháló tesz még különlegesebbé. Esetünkben a puhaságot a kakaós kelt tészta biztosítja, a pókháló pedig a lágy, krémes túrós rács. A sütemény nagyon egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, talán a legbonyolultabb művelet a liszt és kakaó átszitálása, valamint a túrós krém krémessé keverése kézi robotgéppel. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 21.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal

Hozzávalók

Tészta:
300 grétesliszt
200 gbúzafinomliszt
1 dbtojássárga
150 mlolaj
400 mllangyos tej
csipet só
3 ev. kanálkristálycukor
21 gfriss élesztő
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálporcukor
Töltelék:
500 gtúró
ízlés szerint cukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a kakaón kívül az összes többi hozzávalót is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, majd legvégén a kakaót is beledolgozzuk. Érdemes a kakaót is szitán keresztül hozzáadni a tésztához, így elkerüljük a „kakaócsomókat”.
  2. Az alaposan elkevert tésztát lefedjük, meleg helyre tesszük és egy órát kelesztjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk és ebbe tesszük bele a tészta 2/3 részét.
  4. A töltelékhez a hozzávalókat simára keverjük (kádas túrót használtam, kézi robotgéppel egyszerűen krémesre lehet dolgozni). A túrós krémet nyomózsákba töltjük és rácsokat képezünk a kakaós tészta tetején. Óvatosan dolgozunk, nehogy elkenjük a rácsokat!
  5. A rácsokra óvatosan rákanalazzuk a maradék kakaós tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.