TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal
Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal
Recept Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal olyan puha, mintha felhőbe szeretnék beleharapni, amit lágy pókháló tesz még különlegesebbé. Esetünkben a puhaságot a kakaós kelt tészta biztosítja, a pókháló pedig a lágy, krémes túrós rács. A sütemény nagyon egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, talán a legbonyolultabb művelet a liszt és kakaó átszitálása, valamint a túrós krém krémessé keverése kézi robotgéppel. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   21.7.2018

Kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal

A kakaós sütemény kelt tésztából, túrós ráccsal olyan puha, mintha felhőbe szeretnék beleharapni, amit lágy pókháló tesz még különlegesebbé. Esetünkben a puhaságot a kakaós kelt tészta biztosítja, a pókháló pedig a lágy, krémes túrós rács. A sütemény nagyon egyszerű, nem kell vele sokat foglalkozni, talán a legbonyolultabb művelet a liszt és kakaó átszitálása, valamint a túrós krém krémessé keverése kézi robotgéppel. Szerző: Mineralka

90 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
rétesliszt
200 g
búzafinomliszt
1 db
tojássárga
150 ml
olaj
400 ml
langyos tej
csipet só
3 ev. kanál
kristálycukor
21 g
friss élesztő
1 ev. kanál
kakaó
2 ev. kanál
porcukor

Töltelék:

500 g
túró
ízlés szerint cukor
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
1 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, a kakaón kívül az összes többi hozzávalót is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük, majd legvégén a kakaót is beledolgozzuk. Érdemes a kakaót is szitán keresztül hozzáadni a tésztához, így elkerüljük a „kakaócsomókat”.
  2. Az alaposan elkevert tésztát lefedjük, meleg helyre tesszük és egy órát kelesztjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk és ebbe tesszük bele a tészta 2/3 részét.
  4. A töltelékhez a hozzávalókat simára keverjük (kádas túrót használtam, kézi robotgéppel egyszerűen krémesre lehet dolgozni). A túrós krémet nyomózsákba töltjük és rácsokat képezünk a kakaós tészta tetején. Óvatosan dolgozunk, nehogy elkenjük a rácsokat!
  5. A rácsokra óvatosan rákanalazzuk a maradék kakaós tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása