Kakaós szelet csokoládéval és pugingos krémmel

Gyors és kiváló édesség a mindennapokra. A titok abban rejlik, hogy minden egyes alapanyaga és rétege egyszerű, mégis finom! A kakaós piskóta magáért beszél, a gyümölcs kedvelői nem fogják a banánt megvetni, a krém pedig lágy és krémes. A koronát a süteményre a csokiöntet teszi fel. Én lusta voltam, bolti csokiöntetet használtam, de ha van időtök, akkor habtejszín és csokoládé keveréke is megteszi (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és addig melegítjük, amíg a. csoki fel nem olvad). Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 5.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós szelet csokoládéval és pugingos krémmel

Hozzávalók

Tészta:
200 gkristálycukor
5 dbtojás
125 mlolaj
125 mlvíz
200 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó
Krém:
500 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
250 gvaj
200 gkristálycukor
8 dbbanán
Szükségünk lesz még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Ezután a kézi robotgép fokozatát a legkisebbre állítjuk, majd óvatosan beledolgozzuk a vizet és az olajat. Utolsó lépésbe lapáttal beleforgatjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát közepes tepsibe öntjük, amit előtte sütőpapírral kibélelünk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  3. A tejet a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.
  4. A tésztára rátesszük a félbe vágott banánt, erre kerül a lágy krém.
  5. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg (pl. habtejszín és csokoládé keveréke).