Kakaós szelet túrós krémmel és csokoládéval

Recept Kakaós szelet túrós krémmel és csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Sütemény egyszerűen és gyorsan? Igen, miért ne! A kakaós szelet túrós krémmel és csokoládéval eleget tesz eszeknek a feltételeknek. A tészta pikk-pakk kész, a túrós krém sem jelenthet kihívást még kezdő szakácsoknak sem. A kihűlt kakaós tésztát egész egyszerűen megkenjük a túrós krémmel, a tetejét pedig reszelt csokoládéval díszítjük. Hidegen fogyasztva a legjobb, de mivel ezt nehéz kivárni (tapasztalat), akár rögtön is fogyaszthatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
6 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
2 ev. kanálkakaó
6 ev. kanálbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor

Krém:

500 gtúró
3 csomaghabfixáló
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint rum
pár csepp rum
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, eldolgozzuk. A 26 x 38 cm-es tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk, beleöntjük a tésztát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűtesztet végzünk, ja a tészta megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A túrót a habfixálóval alaposan elkeverjük. Sima állagú, krémes, kádas túrót használtam.
  3. A túrót vaníliacukorral, cukorral, rummal ízesítjük.
  4. A túrós krémmel megkenjük a tésztát.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, reszelt csokoládéval díszítjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás