Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével

A friss szeder, akár nyáron, akár télen a boltban beszerezve, arra hivatott, hogy minél finomabb sütemény készüljön belőle. Legutóbb a választásom a kakaós szeletre esett túróval, szederrel és pudingzselével. Három fantasztikus réteg, amit „megtör” a fehér túrókrém is vaníliás-gyümölcsös pudingzselé közti gyönyörű szeder. Frissítő desszert, ami hidegen fogyasztva a legjobb, egy pohár fehérborral kísérve. Bár sok alapanyag kell hozzá, az egyes rétegek elkésztése egyáltalán nem bonyolult, és nagyon egyszerűen megkomponálható a finomság.

Hozzáadta:, 16.2.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek
Recept Kakaós szelet túróval, szederrel és pudingzselével

Hozzávalók

Tészta:
1 bögre (250 ml)rétesliszt
1 bögreteljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögretej
1 bögreolaj
1 bögreporcukor
2 ev. kanálkakaó (púpos evőkanál)
csipet só
3 dbtojás
1 csomagsütőpor
Töltelék:
500 gzsíros túró
1 doboz(kb. 250 ml)tejföl (16% zsírtartalommal)
1 ev. kanálDr.Oetker Finesse természetes Bourbon vanília aroma
szükség szerint tej
ízlés szerint cukor
250 gszeder
Zselé:
650 mlvíz
100 mlgyümölcslé
2 csomagDr.Oetker vanília pudingpor

Elkészítés menete

  1. A töltelékhez a szedren kívül minden hozzávalót sima állagú masszává dolgozzuk. Édesíthetjük (ízlés szerint), és ha túl sűrű, akkor kevés tej hozzáadásával hígíthatjuk. Akkor jó az állaga, ha sűrű, de kenhető. Ez a krém kerül majd a tészta tetejére, amit egyenletesen eloszlatunk a felszínen, majd erre kerül rá a szeder.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral habosra verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd átszitáljuk. A tojáshabhoz felváltva, kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket és a tejet, majd hozzákeverjük a csipet sót. Végül folyamatos kevergetés mellett, lassan beleöntjük az olajat, és az egészet alaposan elkeverjük. Egy 25 x 35 cm nagyságú, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe öntjük bele a tésztát. Elegyengetjük, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és megvárjuk, míg kihűl a tészta.
  3. A pudingot a víz és a gyümölcslé keverékében klasszikus módon megfőzzük. Levesszük a tűzről, majd 5-10 percig kevergetjük, és langyosra hűtjük. Ezután rákanalazzuk a szederre, elegyengetjük, végül a süteményt hűtőbe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra

Szerző: Nada I. (Rebeka)