Kakaós szívek csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Linzer, Valentin-nap
KÜLDÖTT KÉPEK
Újabb remek öltet a karácsonyi asztalra. A kakaós és csokoládé ízben tökéletesen illik az ünnepekhez és a tésztához is. A tetejét a csokin kívül még kis, ehető, marcipán virágokkal díszítettem.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 19.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Linzer, Valentin-nap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
240 gfinomliszt
50 gporcukor
1 púpos ev. kanálkakaó
½ kv. kanálőrölt fahéj
150 gvaj
2 dbtojássárga
Csipet só
1 csomagvaníliacukor
Krém:
100 gvaj
1 kv. kanálporcukor
100 gsűrített tej
100 gétcsokoládé
Ízlés szerintrum
Szükségünk lesz még:
Liszt a nyújtáshoz
Sütőpapír
Étcsokoládé mártogatáshoz
Ehető díszek
- A krémmel kezdjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sűrített tejet. A csokit gőzfürdő felett elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg teljesen puha nem lesz, szinte már a teljes olvadás határán van. Ezt is hozzáadjuk, meg a rumot is.
- A tésztával folytatjuk a lisztet, porcukrot és kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
- A kihűlt tésztát lisztes felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a szíveket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, a formák felét megkenjük a krémmel és összetapasztjuk.
- A tetejét felolvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd ehető díszekkel díszítjük.
A receptért köszönet: Sladkosti
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kakaová srdíčka s čokoládou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kakaové srdiečka s čokoládou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS