Kakaós szívek csokoládéval

Recept Kakaós szívek csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Újabb remek öltet a karácsonyi asztalra. A kakaós és csokoládé ízben tökéletesen illik az ünnepekhez és a tésztához is. A tetejét a csokin kívül még kis, ehető, marcipán virágokkal díszítettem.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

240 gfinomliszt
50 gporcukor
1 púpos ev. kanálkakaó
½ kv. kanálőrölt fahéj
150 gvaj
2 dbtojássárga
Csipet só
1 csomagvaníliacukor

Krém:

100 gvaj
1 kv. kanálporcukor
100 gsűrített tej
100 gétcsokoládé
Ízlés szerintrum

Szükségünk lesz még:

Liszt a nyújtáshoz
Sütőpapír
Étcsokoládé mártogatáshoz
Ehető díszek

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A krémmel kezdjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sűrített tejet. A csokit gőzfürdő felett elkezdjük melegíteni egészen addig, amíg teljesen puha nem lesz, szinte már a teljes olvadás határán van. Ezt is hozzáadjuk, meg a rumot is.
  2. A tésztával folytatjuk a lisztet, porcukrot és kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. A kihűlt tésztát lisztes felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a szíveket, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 170 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, a formák felét megkenjük a krémmel és összetapasztjuk.
  4. A tetejét felolvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd ehető díszekkel díszítjük.

A receptért köszönet: Sladkosti

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás