Kakaós tekercs kelt tésztából

Recept Kakaós tekercs kelt tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

KÜLDÖTT KÉPEK

A család imádja a kakaós tekercset, de sokszor mérgelődtem az elkészítés során – a klasszikus tésztából a töltelék sokszor kifolyt. Aztán gondoltam egyet és váltottam a kelt tésztára. Finomabb is, a töltelék is benne marad.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek

ALAPANYAGOK

300 mltej
200 mlolaj
3 - 4 ev. kanálkristálycukor
csipet
1 dbtojás
1 csomagvaníliapuding (37g)
1 csomagsütőpor (12g)
Kb. 600 grétesliszt
1 dbélesztő (42g)
Csokipuding és kristálycukor töltéshez
Kb. 100 - 125 g vaj kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához kelesztőgépet használok. Csak beledobom a hozzávalókat, a gép pedig dolgozik. Először 500 f lisztet, majd amikor már a program fut, akkor a többi lisztet egészen addig, amíg nem tapadós tészta keletkezik.
  2. A tésztát kiveszem, nem kelesztem, hanem rögtön töltöm.
  3. A tésztát két részre vágom, mindegyiket kinyújtom, olvasztott vajjal megkenem, pudingpor és kristálycukor keverékével megszórom, majd felcsavarom.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, villával kibökdösöm, majd egy órát lefedve kelesztem. Sütés előtt olajjal megkenem, 200 fokon 20-25 percig sütöm. Miután megsült, még amíg forró, olajjal ismét megkenem.
  5. A tésztát akár klasszikus módon is készíthetjük, az élesztő felfuttatásával, a hozzávalók elkeverésével.
  6. Tölteléknek bármit használhatunk, amire gusztusunk van, és amit a család szeret.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás