Kakaós tekercs kelt tésztából
A család imádja a kakaós tekercset, de sokszor mérgelődtem az elkészítés során – a klasszikus tésztából a töltelék sokszor kifolyt. Aztán gondoltam egyet és váltottam a kelt tésztára. Finomabb is, a töltelék is benne marad.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Rétesek
ALAPANYAGOK
300 mltej
200 mlolaj
3 - 4 ev. kanálkristálycukor
csipetsó
1 dbtojás
1 csomagvaníliapuding (37g)
1 csomagsütőpor (12g)
Kb. 600 grétesliszt
1 dbélesztő (42g)
Csokipuding és kristálycukor töltéshez
Kb. 100 - 125 g vaj kenéshez
- A tésztához kelesztőgépet használok. Csak beledobom a hozzávalókat, a gép pedig dolgozik. Először 500 f lisztet, majd amikor már a program fut, akkor a többi lisztet egészen addig, amíg nem tapadós tészta keletkezik.
- A tésztát kiveszem, nem kelesztem, hanem rögtön töltöm.
- A tésztát két részre vágom, mindegyiket kinyújtom, olvasztott vajjal megkenem, pudingpor és kristálycukor keverékével megszórom, majd felcsavarom.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, villával kibökdösöm, majd egy órát lefedve kelesztem. Sütés előtt olajjal megkenem, 200 fokon 20-25 percig sütöm. Miután megsült, még amíg forró, olajjal ismét megkenem.
- A tésztát akár klasszikus módon is készíthetjük, az élesztő felfuttatásával, a hozzávalók elkeverésével.
- Tölteléknek bármit használhatunk, amire gusztusunk van, és amit a család szeret.
Blogom: Recepty z mojej kuchyne
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kakaový závin z kynutého těsta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS