TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Rétesek Kakaós tekercs kelt tésztából
Kakaós tekercs kelt tésztából
Recept Kakaós tekercs kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.11.2021

Kakaós tekercs kelt tésztából

A család imádja a kakaós tekercset, de sokszor mérgelődtem az elkészítés során – a klasszikus tésztából a töltelék sokszor kifolyt. Aztán gondoltam egyet és váltottam a kelt tésztára. Finomabb is, a töltelék is benne marad.

Alapanyagok
300 ml
tej
200 ml
olaj
3 - 4 ev. kanál
kristálycukor
csipet
1 db
tojás
1 csomag
vaníliapuding (37g)
1 csomag
sütőpor (12g)
Kb. 600 g
rétesliszt
1 db
élesztő (42g)
Csokipuding és kristálycukor töltéshez
Kb. 100 - 125 g vaj kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához kelesztőgépet használok. Csak beledobom a hozzávalókat, a gép pedig dolgozik. Először 500 f lisztet, majd amikor már a program fut, akkor a többi lisztet egészen addig, amíg nem tapadós tészta keletkezik.
  2. A tésztát kiveszem, nem kelesztem, hanem rögtön töltöm.
  3. A tésztát két részre vágom, mindegyiket kinyújtom, olvasztott vajjal megkenem, pudingpor és kristálycukor keverékével megszórom, majd felcsavarom.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, villával kibökdösöm, majd egy órát lefedve kelesztem. Sütés előtt olajjal megkenem, 200 fokon 20-25 percig sütöm. Miután megsült, még amíg forró, olajjal ismét megkenem.
  5. A tésztát akár klasszikus módon is készíthetjük, az élesztő felfuttatásával, a hozzávalók elkeverésével.
  6. Tölteléknek bármit használhatunk, amire gusztusunk van, és amit a család szeret.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása