TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel
Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel
Recept Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.12.2019

Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel

A tekercset nemcsak a gyerekek, hanem bizony a felnőttek is szeretek. Sőt, ez a verzió inkább felnőtteknek készült, mert bizony rum is van benne. Nem titok, a tésztája finom kakaós piskóta, a töltelék pedig lágy, krémes, sűrű kókuszos krém. A krém és piskóta közé megy egy leheletnyi lekvár is került, hogy fokozzam az élvezeteket  És ennyi, el is készült a kakaós tekercs kókuszos töltelékkel. Díszítéshez egy kevés félretett kókuszos krémet és jó sok kókuszreszeléket használtam. Szerző: Nada I (Rebeka)

30 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tekercshez:

6 db
tojás
3 ev. kanál
finomliszt
2 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
keményítő
6 ev. kanál
kristálycukor
40 g
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só

Töltelék:

200 ml
tej
120 g
kókuszreszelék
60 g
finomliszt
150 g
porcukor
200 g
vaj
2 ev. kanál
rum
2 ev. kanál
baracklekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót, elkeverjük. A biztonság kedvéért még egyszer átszitáljuk. Ezután eldolgozzuk tojássárgával. Utolsó lépésben beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Amíg a tésztát készítjük, ne felejtsük el a sütőt 200 fokra előmelegíteni!
  3. Egy normál méretű tepsit (ami tökéletesen illik a sütőbe) sütőpapírral kibélelünk és erre öntjük rá a tésztát. Szépen, óvatosan elegyengetjük, majd a forró sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük.
  4. A még forró süteményt nedves kendőre kifordítjuk és felcsavarjuk.
  5. Kihűtjük, eközben elkészítjük a tölteléket: a tejet felforraljuk. A kókuszreszeléket a liszttel elkeverjük és a forró tejben csomómentesre keverjük. A forró kásába belekeverjük a vajat, majd mikor a vaj is felolvadt és elkeveredett, akkor kerül bele a porcukor. A tölteléket kihűtjük.
  6. Miután kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A tekercset kigöngyöljük, megkenjük egy vékony réteg lekvárral. Ha a lekvár túl sűrű és nehezen kenhető, akkor rummal tudjuk az állagát módosítani.
  7. Megkenjük a kókuszos krémmel – egy kevés krémet félreteszünk. A tekercset ismét felgöngyöljük, egy kevés krémmel megkenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk.

 

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása