Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel

Recept Kakaós tekercs kókuszos töltelékkel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy kiváló, kekszes, csokoládés és kávés alapból készült tekercs finom kókuszos töltelékkel, mindezt sütés nélkül. Általában a tervezett tálalás és fogyasztás előtt 1 nappal szoktam elkészíteni, mert a tésztának és a tölteléknek is kell egy kis idő, amíg megköt. Ha netán időszűkében vagyunk, akkor fagyasztóba is tehetjük a rétegeket. Akárhogy is döntünk, a kakaós tekercs kókuszos töltelékkel egy kiváló édesség akár az ünnepi asztalra, akár a mindennapokra.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Külső kakaós réteg:

300 gdarált háztartási keksz
200 gporcukor
2 ev. kanálkakaó
12 ev.kanálinstant kávé
2 dbcsokoládé

Fehér réteg:

100 gvaj
100 gporcukor
100 gkókuszreszelék
100 gkristálycukor
2 -3 ev. kanálvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Ha nincs darált háztartási keksz, akkor a kekszet ledaráljuk, nem kell, hogy teljesen finom por állaga legyen. Hozzáadjuk a porcukrot, a felolvasztott csokoládét és a kávét. Kézzel alaposan eldolgozzuk. Ha túl sűrűnek tűnik a massza, akkor kávéval hígíthatjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A vizet egy edénybe tesszük, beleöntjük a cukrot és felforraljuk. Miután a cukor felolvadt, hozzáöntjük a kókuszos keverékhez, majd kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk.
  3. Az elkészített két masszát hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen velük dolgozni.
  4. Miután a két massza megkötött, kívánt nagyságúra dolgozzuk őket. Én mindkettőt egyforma téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy a tészta legalább fél centi vastag legyen. A sötét rétegre rárakjuk a világos réteget, majd felcsavarjuk. A tekercset háztartási fóliába csomagoljuk, majd pár órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  5. Miután megkötött, 1 cm széles szeletekre vágjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás