Kakaós tekercs liszt nélkül, ananászos-kókuszos krémmel

Recept Kakaós tekercs liszt nélkül, ananászos-kókuszos krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ananász nálunk óriási kedvenc, kisfiam és én is imádjuk, szokta is mondani, hogy ezt tőle örököltem :D :D :D Imádom a gyerekszájat! Minden alkalmat megragadok ezért, hogy belesüssem valamibe, ezúttal az egyik kedvencünket mutatom meg, ami a fantasztikus íz mellett igazán szemet gyönyörködtető látványt is nyújt, minden ünnepi asztal dísze lehet ez az ananászos-kókuszos tekercs. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

6 dbtojás
100 gkristálycukor
csipet só
3 kanáljó minőségű holland kakaó
150 mlfelvert és enyhén megédesített tejszín

Krém:

2 doboz33%-os habbá verhető tejszín (összesen 400g)
1 dbananászkompót (565g)
2 csomagdr.Oetker kókuszos puding, amit nem kell főzni

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Krém:
    Minden összetevőt (és ez alatt a teljes ananászkonzervet értem, semmi nem veszik kárba!) beleteszem egy jól záródó edénybe, majd fél percig „rázom” oldalirányban az edényt. Abban a pillanatban, ahogy összeállnak az összetevők, már kész is a krém.
  2. Egy tálban elektromos kézi habverővel felverem a fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd egyenként hozzákeverem a sárgáját, a végén pedig – már csak fakanállal – beleforgatom a kakaót. Egy nagy, alacsony falú tepsire öntöm a tésztát (az enyém mérete 42×32 cm), amelyet előtte sütőpapírral béleltem, és a biztonság kedvéért a papírt vajjal is megkentem. 180 fokon sütöm 12-15 percig.
  3. A kihűlt tálat megkenem a felvert tejszínhabbal, vagy bármilyen könnyű krémmel, én ma ananászos „rázott” krémet választottam. Feltekerem, és közben a sütőpapírt is leválasztom, és óvatosan tömörítem a tekercset. A kész tekercset hűtőben hagyom pihenni, tálalás előtt akár porcukorral is elegendő megszórni, vagy ízlés szerint díszíteni.
  4. Én felvert instant tejszínhabbal kentem meg, megszórtam kókuszreszelékkel, és ananászdarabokkal díszítettem.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás