Kakaós tekercs túrós-gyümölcsös töltelékkel, liszt nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Tekercsek, roládok
KÜLDÖTT KÉPEK
Annyira lágy! Sziné szétolvad a nyelven! A kakaós tekercs önmagában rendkívül puha, de a habtejszín és túró keverékéből készült krém még lágyabbá varázsolja ezt a tekercset! A gyümölcs szabadon választható, sőt, akár el is hagyható. Ha friss gyümölcsöt használunk, azt csak felkockázott, ha befőttet, akkor azt előtte nem árt lecsepegtetni. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálkakaó
Krém:
250 g lágy túró
250 mlhabtejszín
5 ev. kanál5porcukor
Szükségünk lesz még:
ízlés szerint gyümölcs
- A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgát (egyenkénet), az átszitált kakaót és eldolgozzuk.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük (kb. 35x40 cm-es tepsi), a tésztát nagyon vékonyra kenjük. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, de sütés közben figyeljük.
- Még forrón felcsavarjuk és kihűtjük. Miután kihűlt, visszacsavarjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, megkenjük a krémme, megszórjuk a gyümölccsel, felcsavarjuk.
- Krém: a habtejszínt a cukorral habbá verjük, a túrót beledolgozzuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS