TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Kakaós tortaalap
Kakaós tortaalap
Recept Kakaós tortaalap
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.6.2020

Kakaós tortaalap

Az egyik legegyszerűbb tortaalap, kakaós tésztából. A befejezés már csak rajtunk múlik. Az egyik legegyszerűbb menet, ha félbe vágjuk, a közepét finom vaníliapudingos krémmel és gyümölccsel megtöltjük, majd kívülről tejszínhabbal vagy csokiöntettel bevonjuk. Díszítésnek friss gyümölcs, és már el is készült. Szerőz: Karambola

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
búzafinomliszt
5 ev. kanál
langyos víz
5 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral fényes, kemény habbá verjük. A hab akkor jó, hogyha a tálat felfordítjuk, a hab a helyén marad.
  2. Ha már a tojáshab kellően fényes és kemény, fokozatosan beledolgozzuk a tojássárgát, egyiket a másik után. Kézi robotgéppel dolgozunk. Miután eldolgoztuk, a fokozatot alacsonyra állítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és olajat. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval elkevert és átszitált lisztet.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a sütő ajtaját becsukjuk, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és 25-30 percig sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e.
  4. A kész tortaalap tésztáját késsel választjuk el a sütőforma oldalától. A sütőformát eltávolítjuk, a tésztát fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása