Kakaós-túrós kevert süti

Ez a kevert süti nagy kedvencünk! A gyerekek boci sütinek hívják, én pedig maradok az anyukám által használt névnél. Az elkészítéséhez két egyszerű keverékre van szükség: csokoládés tésztára és túrós keverékbe. A csokis alapra kerül rá a világos keverék, majd a világos tésztaadagok közé csorgattam a maradék kakaós tésztát. Be a sütőbe, és már kész is. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 21.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós-túrós kevert süti

Hozzávalók

Tészta I:
450 gtúró
1 dbsűrített tej konzerv
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
2 púpos ev. kanálfinomliszt
Tészta II:
200 golvasztott étcsokoládé
125 gpuha vaj
1 púpos ev. kanálporcukor
3 dbtojás
1/2 kv. kanálsütőpor
2 púpos ev. kanálrétesliszt
csipet só

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük az első tésztát: a túrót vaníliacukorral és sűrített tejjel alaposan eldolgozzuk, botmixerrel belekeverjük a tojásokat, végül hozzáadjuk a lisztet.
  2. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük.
  3. A második tésztához hozzálátunk: a vajat a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a csipet sót, majd botmixerrel beledolgozzuk a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a csokoládét, utolsó lépésben pedig a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tészta 2/3 részét kivajazott és liszttel beszórt, 32x22 cm-es tepsibe öntjük, erre kerül rá a világos tészta: kanállal rákanalazzuk, „ahogy esik, úgy puffan” módszerrel, majd a maradék csokis tésztát is rácsorgatjuk a világos tésztakupacok közé.
  5. Villával akár mintázatokat is készíthetünk a tetejére, majd 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.