Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz
Hozzáadva: 3.9.2017
Ez a recept az első helyen szerepel a virtuális szakácskönyvemben. Ha édességet készítek, és kelt tésztára van szükségem, akkor ezt a legegyszerűbb, fantasztikus kelt tésztát használom. Ideális kalácsokhoz, lekvárral vagy gyümölccsel töltött buktához, édes fánkokhoz. Szinte bármit készíthetünk belőle. A kelesztési idő kb. fél óra, jóval rövidebb, mint általában a kelt tésztánál. A kész tészta lágy, omlós, és nagyon-nagyon puha.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Házi citromos bonbonzselé
Hozzáadva: 29.3.2020
A C vitamin kétségkívül fontos étrendkiegészítő, de azt kell mondjam, a gyógyszertárban kapható kapszula szerintem unalmas. Ha ezen szeretnénk javítani, akkor nem kell mást csinálni, mint elkészíteni a házi bonbonzselét jó sok citromból. Pár alapanyag és kész is! Ha szeretnénk, akkor a megkötött zselét akár csokiöntetbe is márthatjuk. Szerző: Triniti
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Banános-krémes szelet sütés nélkül
Hozzáadva: 29.2.2020
Egy újabb finomság sütés nélkül! De még főzni sem hozzá semmit! Három alapanyag kell hozzá: piskóta, banán és krém. A krémez főzés nélküli krémport használtam, amit a tejjel puding állagúra vertem, majd elkevertem a többi tökéletes hozzávalóval. Ez esetemben sűrített tej és mascarpone, na meg a habtejszín. Így készült ez a piskótás-banános finomság.
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Klasszikus vaníliás kifli
Hozzáadva: 21.10.2017
Sokáig nem értettem, miért is hívják a vaníliás kiflit vaníliás kiflinek, ugyanis a tésztájában elsősorban dió van, a vaníliacukor pedig a tetejére jön. Kipróbáltam a receptet dió nélkül is, de úgy valahogy nem volt az igazi, és maradtam ennél a klasszikus receptnél. A vaníliacukor és porcukor keverékébe még melegében forgatom bele a finom kifliket, és ahogy az illat bejárja a konyhát, valami csodálatos. Talán innét kaphatta a nevét…
RECEPT MEGJELENÍTÉSE