Kakaós-túrós szelet málnával

Sajna nem jutottam friss málnához, így fagyasztott gyümölcsöt használtam. A kakaós-túrós szelet persze más gyümölccsel is bátran elkészíthető. Nekem valahogy a málna az igazi a maga édeskés-fanyarkás ízével, szerintem ez tökéletes illik a kakaós tésztához és a tojáslikőrös túróhoz is. A krémet tejszínhabbal tettem könnyedebbé, és persze a lágy tejszínhab a sütemény tetejére is került.

Recept Kakaós-túrós szelet málnával

Hozzávalók

Tésztához:
4 dbtojás
200 gmargarin
200 grétesliszt
200 gporcukor
50 gkakaó
Töltelék:
500 gzsíros túró
100 mltojáslikőr
2 csomagvaníliacukor
100 gporcukor
300 gmálna /fagyasztott/
400 ml35-40%-os habtejszín
1 csomaghabfixáló
4 ev. kanálmálnalekvár

Elkészítés menete

  1. A puha margarint a cukorral habosra verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  2. A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk, kis adagokban beledolgozzuk a habos alapba. A magas falú sütőtálat margarinnal vagy vajjal kikenjük, majd beletöltjük a tésztát, süteményes lapáttal pedig egyenletesre egyengetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15-25 percig sütjük – nagyban függ a tepsi méretőtől is!. A tésztát kihűtjük, lekvárral megkenjük.
  4. Az egyik doboz habtejszínt (200 ml) habbá verjük. A túrót a cukorral és vanílialikőrrel kikeverjük, hozzáadjuk a habtejszínt és a habfixálót. Az egészet alaposan eldolgozzuk. A felével megkenjük a tésztalapot, rátesszük a kiolvasztott vagy friss málnát, majd rákenjük a maradék krémet.
  5. A másik doboz habtejszínt is kemény habbá verjük, ezzel kenjük meg a tetejét. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, végül tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem