TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
Recept Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   24.4.2017

Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács

A kelt tészta mindig visszatérő vendég a konyhámban. Nagy előnye, hogy az elkészült sütemény puha és levegős, ráadásul számtalan módon lehet ízesíteni. A kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács a fonott kalács egy kicsit átgondolt változata. A titok annyiban rejlik, hogy a kinyújtott tésztalapokat a kakaóval ízesített vaníliapudinggal megkenjük és feltekerjük, majd két ilyen tekercset „összefonunk”. Ez a tésztamennyiség 3 kalácsra elég, és ha van időnk, akár más-más töltelékeket is használhatunk.

Alapanyagok

Tészta:

1 kg
búzafinomliszt
100 g
kristálycukor
100 ml
olaj
1/2 l
tej
2 db
tojás fehérjéje (és sárgája kenéshez)
2 db
élesztőkocka
1 csomag
sütőpor
csipet só

Töltelék:

1/2 l
tej
250 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
margarin
2 csomag
vanília ízű pudingpor
4 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kelt tésztát klasszikus módon elkészítjük, csupán annyi a különbség, hogy nem egész tojással készítjük, hanem csak a tojásfehérjével (amit előtte habbá verünk). A tojássárgát félretesszük a későbbi kenéshez.
  2. A tésztát hat darab, nagyjából egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat kinyújtjuk (egyenlő nagyságúra) és megkenjük a kakaóval ízesített pudinggal. Felcsavarjuk, és két tekercset összefonunk (ahogy az a képen is látszik).
  3. A kalácsokat tepsire tesszük, megkenjük a kevés tejjel felvert tojássárgával. Ebből az adagból 3 kalács készült el. A kalácsokat 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  4. Puding:
    A pudingot klasszikus módon készítjük el. Hozzáadjuk a kakaót, és miután már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a vajat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása