Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács

Recept Kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács
KÜLDÖTT KÉPEK

A kelt tészta mindig visszatérő vendég a konyhámban. Nagy előnye, hogy az elkészült sütemény puha és levegős, ráadásul számtalan módon lehet ízesíteni. A kakaós vaníliapudinggal töltött fonott kalács a fonott kalács egy kicsit átgondolt változata. A titok annyiban rejlik, hogy a kinyújtott tésztalapokat a kakaóval ízesített vaníliapudinggal megkenjük és feltekerjük, majd két ilyen tekercset „összefonunk”. Ez a tésztamennyiség 3 kalácsra elég, és ha van időnk, akár más-más töltelékeket is használhatunk.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

1 kgbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
100 mlolaj
1/2 ltej
2 dbtojás fehérjéje (és sárgája kenéshez)
2 dbélesztőkocka
1 csomagsütőpor
csipet só

Töltelék:

1/2 ltej
250 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
250 gmargarin
2 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálkakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kelt tésztát klasszikus módon elkészítjük, csupán annyi a különbség, hogy nem egész tojással készítjük, hanem csak a tojásfehérjével (amit előtte habbá verünk). A tojássárgát félretesszük a későbbi kenéshez.
  2. A tésztát hat darab, nagyjából egyenlő részre osztjuk. A kis cipókat kinyújtjuk (egyenlő nagyságúra) és megkenjük a kakaóval ízesített pudinggal. Felcsavarjuk, és két tekercset összefonunk (ahogy az a képen is látszik).
  3. A kalácsokat tepsire tesszük, megkenjük a kevés tejjel felvert tojássárgával. Ebből az adagból 3 kalács készült el. A kalácsokat 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  4. Puding:
    A pudingot klasszikus módon készítjük el. Hozzáadjuk a kakaót, és miután már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a vajat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás