Kakaós-vaníliás szelet

Mindig irigykedtem azokra a cukrászokra és ügyes kezű otthoni szakácsokra, akik ilyen szép magas süteményeket tudtak készíteni. Aztán barátnőm tanácsára én is megpróbálkoztam vele, és rájöttem, hogy ez nem is annyira nagy feladat. Időigényes, igaz, de a végeredmény magáért beszél! Nincs másra szükségünk, mint három tésztalapra, sűrű pudingos krémre, a tetejére pedig csokiöntetre. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 18.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaós-vaníliás szelet

Hozzávalók

Sötét tészta:
300 gbúzafinomliszt
100 gvaj
100 gporcukor
1 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1 e.v kanálsütőpor
3 ev. kanáltej
Világos tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanálrétesliszt
Krém:
2 csomagvanília ízű pudingpor
700 mltej
200 gporcukor
2 ev. kanálfinomliszt
300 gvaj
Tetejére:
100 gfehércsokoládé
2 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. Először a sötét tésztát készítjük el. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (20x30 cm) és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tésztalapokat 170 fokra előmelegített sütőben 15-15 percig sütjük.
  2. Amikor a kakaós tészták elkészültek, hozzálátunk a világos tésztához. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A tésztát ugyanúgy 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg, 170 fokra előmelegített sütőben.
  3. Ezután a krém következik: a tejben a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük. és sűrű pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot.
  4. Ezután kezdhetjük a rétegezést: a kakaós tésztára rákenjük a krém felét, lefedjük a világos tésztalappal, ezt is megkenjük a krémmel, majd lefedjük a kakaós tésztalappal.
  5. A csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ezzel locsoljuk meg a tetejét. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!