TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kakaós-vaníliás szelet
Kakaós-vaníliás szelet
Recept Kakaós-vaníliás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.4.2020

Kakaós-vaníliás szelet

Mindig irigykedtem azokra a cukrászokra és ügyes kezű otthoni szakácsokra, akik ilyen szép magas süteményeket tudtak készíteni. Aztán barátnőm tanácsára én is megpróbálkoztam vele, és rájöttem, hogy ez nem is annyira nagy feladat. Időigényes, igaz, de a végeredmény magáért beszél! Nincs másra szükségünk, mint három tésztalapra, sűrű pudingos krémre, a tetejére pedig csokiöntetre. Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Sötét tészta:

300 g
búzafinomliszt
100 g
vaj
100 g
porcukor
1 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1 e.v kanál
sütőpor
3 ev. kanál
tej

Világos tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
rétesliszt

Krém:

2 csomag
vanília ízű pudingpor
700 ml
tej
200 g
porcukor
2 ev. kanál
finomliszt
300 g
vaj

Tetejére:

100 g
fehércsokoládé
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először a sötét tésztát készítjük el. A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (20x30 cm) és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tésztalapokat 170 fokra előmelegített sütőben 15-15 percig sütjük.
  2. Amikor a kakaós tészták elkészültek, hozzálátunk a világos tésztához. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. A tésztát ugyanúgy 20x30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük meg, 170 fokra előmelegített sütőben.
  3. Ezután a krém következik: a tejben a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük. és sűrű pudingot főzünk. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot.
  4. Ezután kezdhetjük a rétegezést: a kakaós tésztára rákenjük a krém felét, lefedjük a világos tésztalappal, ezt is megkenjük a krémmel, majd lefedjük a kakaós tésztalappal.
  5. A csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ezzel locsoljuk meg a tetejét. Megvárjuk, míg a csokoládé megköt. Felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása