TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kakaószelet liszt nélkül
Kakaószelet liszt nélkül
Recept Kakaószelet liszt nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kakaószelet liszt nélkül egyszerűen fantasztikus! Nincs benne liszt, helyette viszont van benne darált dió és egy kevés zsemlemorzsa. A rum, a lekvár, a vanília, a csokoládé tényleg ellenállhatatlanná varázsolja ezt a finomságot! Már ránézésre is csodálatos, egyszerűen imádom, ahogy az egész tepsi tele van a süteménnyel. Ugye ez nem tart sokáig, mert a család elég gyorsan kikapkodja a tepsiből. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   27.4.2020

Kakaószelet liszt nélkül

A kakaószelet liszt nélkül egyszerűen fantasztikus! Nincs benne liszt, helyette viszont van benne darált dió és egy kevés zsemlemorzsa. A rum, a lekvár, a vanília, a csokoládé tényleg ellenállhatatlanná varázsolja ezt a finomságot! Már ránézésre is csodálatos, egyszerűen imádom, ahogy az egész tepsi tele van a süteménnyel. Ugye ez nem tart sokáig, mert a család elég gyorsan kikapkodja a tepsiből. Szerző: Mineralka

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

210 g
vaj
12 db
tojás
260 g
dió
260 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
90 g
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
kakaó
1 csomag
sütőpor

Rumos réteg:

1,5 dcl
rum
1 dcl
víz
100 g
kristálycukor
2 e. kanál
baracklekvár

Szükségünk lesz még:

baracklekvár
csokiöntet (kb 150 g)
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat, porcukrot, vaníliacukrot és tojássárgát habosra verjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A diót ledaráljuk, elkeverjük a zsemlemorzsával és a kakaóval, majd óvatosan egyesítjük a tojássárgás keverékkel és a tojásfehérje habbal.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. Elegyengetjük, 180 fokon 20 percig sütjük.
  3. A rumos réteghez a hozzávalókat edénybe tesszük és felforraljuk, ezzel locsoljuk meg a megsült tészta tetejtét.
  4. Lekvárral megkenjük, majd csokiöntettel meglocsoljuk. A csokiöntetet simára kenjük. Miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása