Kakaótorta

Kiváló kakaós finomság, ami elkészítéséhez csak pár alapanyagra van szükségünk. Szerencsére nekünk ezek a hozzávalókat stabilan megtalálhatók otthon, így nem okozott nagy problémát a torta elkészítése. Miután az alap megsült és meglocsoltam a finom, kakaós öntettel, a tortának arra sem volt ideje, hogy kihűljön, és már el is tűnt! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 2.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kakaótorta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 csészerétesliszt
2 csészekristálycukor
1,5 csészehideg víz
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálecet
1/2 kv. kanál
1 csészeolaj
1/2 csészekakaó
Öntet:
2 ev. kanálkukoricakeményítő
1/2 csészekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1,5 csészetej
1/4 csészekakaó
1/4 csészevíz

Elkészítés menete

  1. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót és kakaót tálba tesszük.
  2. Az evetet, vizet és olajat elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és ezzel is eldolgozzuk.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt kör alakú sütőformába tesszük, majd 170 fokon 25 percig sütjük. A megsült tésztaalapot kihűtjük.
  4. Az öntethez a tejet a cukorral, vaníliacukorral és kakaóval elkeverjük. A keményítőt a vízzel keverjük el, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez. Elkezdjük melegíteni és elkezdjük melegíteni. Amikor már pár percet forrt, levesszük a tázről és meglocsoljuk vele a tésztaalapot.