Kakaótorta

Recept Kakaótorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló kakaós finomság, ami elkészítéséhez csak pár alapanyagra van szükségünk. Szerencsére nekünk ezek a hozzávalókat stabilan megtalálhatók otthon, így nem okozott nagy problémát a torta elkészítése. Miután az alap megsült és meglocsoltam a finom, kakaós öntettel, a tortának arra sem volt ideje, hogy kihűljön, és már el is tűnt! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 csészerétesliszt
2 csészekristálycukor
1,5 csészehideg víz
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálecet
1/2 kv. kanál
1 csészeolaj
1/2 csészekakaó

Öntet:

2 ev. kanálkukoricakeményítő
1/2 csészekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1,5 csészetej
1/4 csészekakaó
1/4 csészevíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát, sót és kakaót tálba tesszük.
  2. Az evetet, vizet és olajat elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és ezzel is eldolgozzuk.
  3. A tésztát kivajazott és rétesliszttel beszórt kör alakú sütőformába tesszük, majd 170 fokon 25 percig sütjük. A megsült tésztaalapot kihűtjük.
  4. Az öntethez a tejet a cukorral, vaníliacukorral és kakaóval elkeverjük. A keményítőt a vízzel keverjük el, majd hozzáadjuk a tejes keverékhez. Elkezdjük melegíteni és elkezdjük melegíteni. Amikor már pár percet forrt, levesszük a tázről és meglocsoljuk vele a tésztaalapot.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás