Kakukkfüves-gombás csirkemell

A kakukkfüves-gombás csirkemell remek választás a mindennapokra. Szuper egyszerű az elkészítése, ráadásul nagyon ízletes és laktató is. Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető recepteket. Nincs benne semmi cicoma, semmi extra hozzávaló, minden nagyon egyszerűen beszerezhető, a végeredmény pedig egy olyan fogás, ami biztos ízleni fog a családnak. Hogy gyorsabban elkészüljek, szárított gombát használtam, így azzal sem kellett foglalkoznom, hogy a gombát megtisztítsam és felaprítsam.

Hozzáadta:Babu27, 11.1.2018
Kategória: Főételek, Tészták
Kakukkfüves-gombás csirkemell

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 dbcsirkemell
1 dbvöröshagyma
1 dbleveskocka
szárított gomba
só. bors
kakukkfű (szárított)
víz
finomliszt
olaj
Köret:
tészta

Elkészítés menete

  1. A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
  2. Miután a csirkehús már kifehéredett, hozzáadjuk a szárított gombát, egy kevés vízzel felöntjük és belemorzsoljuk a leveskockát.
  3. Lefedjük és addig pároljuk, amíg a csirkehús meg nem puhul.
  4. Miután a hú megpuhult, egy kevés vízben elkevert liszttel besűrítjük. Ízlés szerint még fűszerezzük.
  5. Főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!