TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kandírozott gyümölcsös falatkák
Kandírozott gyümölcsös falatkák
Recept Kandírozott gyümölcsös falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Kandírozott gyümölcsös falatkák

Édes kis falatok, akár vendégvárónak. Szerző: Lenulinka

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1/4 l
tej
150 g
kristálycukor
160 g
vaj
60 g
finomliszt
200 g
kandírozott gyümölcs
100 g
mazsola
200 g
aprított mogyoró

Szükségünk lesz még:

1 tábla
főzőcsoki
30 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet, cukrot, vajat és lisztet sűrű kásává főzzük, kihűtjük.
  2. Ezután kerül bele a mogyoró, az aprított kandírozott gyümölcs és a mazsola. Elkeverjük.
  3. Kanál segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis korongokat: először kupacokat teszünk a tepsire, majd pedig a korongokat formázzuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kihűtjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, margarinnal elkeverjük, majd ezt az öntetet csorgatjuk rá a korongokra.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása