Kandírozott gyümölcsös falatkák
Édes kis falatok, akár vendégvárónak. Szerző: Lenulinka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1/4 ltej
150 gkristálycukor
160 gvaj
60 gfinomliszt
200 gkandírozott gyümölcs
100 gmazsola
200 gaprított mogyoró
Szükségünk lesz még:
1 táblafőzőcsoki
30 gmargarin
- A tejet, cukrot, vajat és lisztet sűrű kásává főzzük, kihűtjük.
- Ezután kerül bele a mogyoró, az aprított kandírozott gyümölcs és a mazsola. Elkeverjük.
- Kanál segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kis korongokat: először kupacokat teszünk a tepsire, majd pedig a korongokat formázzuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Miután megsült, kihűtjük. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, margarinnal elkeverjük, majd ezt az öntetet csorgatjuk rá a korongokra.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS