Kapormártás főtt tojással
A kapormártás számomra különleges élvezettel bír. Én édesen szeretem, pár csepp ecettel, férjem knédlivel, én főtt tojással. Mindenki megtalálja a maga kedvenc ízvilágát.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022
Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
100 gvaj
3 evőkanálbúzafinomliszt
Kb. 1 ltej
150 mlhabtejszín
Cukor, só, ecet, fehérbors
Friss kapor
Köret:
Főtt tojás
Főtt burgonya
Knédli
- A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, rántást készítünk. Kb. 400 ml hideg tejjel felöntjük, a tejszínt is hozzáadjuk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, a savanykás ízvilágot pedig ecettel érjük el. Néha-néha megkeverjük, kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a maradék tejet hozzáöntjük, kis adagokban.
- Hozzáadjuk az aprított kaprot is, de már nem főzzük, a lángot lekapcsoljuk.
- Megkóstoljuk, ízesítjük. Főtt tojással, főtt burgonyával, knédlivel tálalhatjuk.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koprová omáčka s vejci.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kôprová omáčka s vajciami.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS