Kapormártás főtt tojással

Recept Kapormártás főtt tojással

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A kapormártás számomra különleges élvezettel bír. Én édesen szeretem, pár csepp ecettel, férjem knédlivel, én főtt tojással. Mindenki megtalálja a maga kedvenc ízvilágát.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Mártások, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

100 gvaj
3 evőkanálbúzafinomliszt
Kb. 1 ltej
150 mlhabtejszín
Cukor, só, ecet, fehérbors
Friss kapor

Köret:

Főtt tojás
Főtt burgonya
Knédli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat edénybe tesszük, felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, rántást készítünk. Kb. 400 ml hideg tejjel felöntjük, a tejszínt is hozzáadjuk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, a savanykás ízvilágot pedig ecettel érjük el. Néha-néha megkeverjük, kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a maradék tejet hozzáöntjük, kis adagokban.
  2. Hozzáadjuk az aprított kaprot is, de már nem főzzük, a lángot lekapcsoljuk.
  3. Megkóstoljuk, ízesítjük. Főtt tojással, főtt burgonyával, knédlivel tálalhatjuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás