Kaporszósz knédlivel és főtt tojással
Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
100 gvaj
3 ev. kanálfinomliszt
Kb. 1 ltej
200 mllegalább 31% habtejszín
Ízlés szerintcukor, só, ecet, fehérbors
csokorfriss kapor
főtt tojás
knédli
- A vajból és lisztből rántást készítünk, amit elkezdünk hideg tejjel felönteni – kb. 400 ml tej kell hozzá. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, sózzuk, esetleg cukrozzuk (ízlés szerint), pár csepp ecetet csepegtetünk hozzá, majd 20 percig főzzük.
- Közben a fennmaradó tejet is hozzáadjuk.
- A végén beletesszük az apróra vágott kaprot. A melegítést lekapcsoljuk.
- A kaporszósz nálunk édes, de ízlés szerint még tovább ízesítjük borssal, sóval, ecettel, cukorral.
- Főtt tojással, knédlivel tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Koprovka s vejci a kynutým knedlíkem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Dillsoße mit Eiern und Knödeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS