TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kaporszósz knédlivel és főtt tojással
Kaporszósz knédlivel és főtt tojással
Recept Kaporszósz knédlivel és főtt tojással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.

TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Kaporszósz knédlivel és főtt tojással

Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.

Alapanyagok
100 g
vaj
3 ev. kanál
finomliszt
Kb. 1 l
tej
200 ml
legalább 31% habtejszín
Ízlés szerint
cukor, só, ecet, fehérbors
csokor
friss kapor
főtt tojás
knédli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajból és lisztből rántást készítünk, amit elkezdünk hideg tejjel felönteni – kb. 400 ml tej kell hozzá. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, sózzuk, esetleg cukrozzuk (ízlés szerint), pár csepp ecetet csepegtetünk hozzá, majd 20 percig főzzük.
  2. Közben a fennmaradó tejet is hozzáadjuk.
  3. A végén beletesszük az apróra vágott kaprot. A melegítést lekapcsoljuk.
  4. A kaporszósz nálunk édes, de ízlés szerint még tovább ízesítjük borssal, sóval, ecettel, cukorral.
  5. Főtt tojással, knédlivel tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása