Kaporszósz knédlivel és főtt tojással

Recept Kaporszósz knédlivel és főtt tojással

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Klasszikus kaporszósz, mégis annyira finom! A kaporszósz szerintem az a recept, amit valaki vagy imád, vagy utál, valahogy a kettő közt nincs. Mi szerencsére imádjuk, ezért készítem is rendszeresen, finom knédlivel és főtt tojással. Szerző: Nada I.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

100 gvaj
3 ev. kanálfinomliszt
Kb. 1 ltej
200 mllegalább 31% habtejszín
Ízlés szerintcukor, só, ecet, fehérbors
csokorfriss kapor
főtt tojás
knédli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajból és lisztből rántást készítünk, amit elkezdünk hideg tejjel felönteni – kb. 400 ml tej kell hozzá. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, sózzuk, esetleg cukrozzuk (ízlés szerint), pár csepp ecetet csepegtetünk hozzá, majd 20 percig főzzük.
  2. Közben a fennmaradó tejet is hozzáadjuk.
  3. A végén beletesszük az apróra vágott kaprot. A melegítést lekapcsoljuk.
  4. A kaporszósz nálunk édes, de ízlés szerint még tovább ízesítjük borssal, sóval, ecettel, cukorral.
  5. Főtt tojással, knédlivel tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás