Kaporszósz

A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.

Hozzáadta:, 28.9.2018
Kategória: Mártások
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kaporszósz

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1-2 csokorfriss kapor
200 mlfőzőtejszín
3 ev. kanálbúzafinomliszt
2-3 dlvíz
ecet
kristálycukor
vaj

Elkészítés menete

  1. A vajon megpirítjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett 2-3 dl vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is. Ízlés szerint sózzuk.
  2. A kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a mártáshoz.
  3. Sűrűsödésig főzzük, majd elkezdjük az ízesítést.
  4. Ízlés szerint cukrot és ecetet adunk hozzá, ha kell, még sózzuk.
  5. Knédlivel és főtt tojással tálaljuk.