TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kaporszósz
Kaporszósz
Recept Kaporszósz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.

TopPetra TopPetra    ·   28.9.2018

Kaporszósz

A kaporszósz egy igazi otthoni klasszikus, ami pillanatok alatt elkészíthető, mégis nagyon tartalmas. Na jó, ehhez azért nem árt, ha van otthon knédli vagy zsemlegombóc, na meg persze pár tojás. Érdemes friss kaporral készíteni, mert ezzel jóval intenzívebb kapros ízt adunk. Ha nincs, a fagyasztott vagy a szárított is tökéletesen megfelel. Ennél a receptnél is igaz, hogy az ízesítést a család ízléséhez kell igazítani: valaki édesebben, valaki ecetesebben szereti.

15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1-2 csokor
friss kapor
200 ml
főzőtejszín
3 ev. kanál
búzafinomliszt
2-3 dl
víz
ecet
kristálycukor
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A vajon megpirítjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett 2-3 dl vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is. Ízlés szerint sózzuk.
  2. A kaprot apróra vágjuk, hozzáadjuk a mártáshoz.
  3. Sűrűsödésig főzzük, majd elkezdjük az ízesítést.
  4. Ízlés szerint cukrot és ecetet adunk hozzá, ha kell, még sózzuk.
  5. Knédlivel és főtt tojással tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása