Kaporszósz
Kiváló fogás, gyerekkorom egyik nagy kedvence. Először gyerekként hozzá se akartam nyúlni a kaporszószhoz, de miután egyszer megkóstoltam, azóta nem tudok leállni vele. Jó sok kaporral készítem, hidegen és melegen is tökéletes! Főtt tojással és knédlivel tálalom, de zsemlegombóccal is tökéletes! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.8.2020
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
100 gvaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
kb. 1 ltej
150 mlhabtejszín (33%)
ízlés szerint cukor, só, ecet, fehérbors
1 csokorfriss kapor
főtt tojás tálaláshoz
knédli vagy zsemlegombóc
- Edényben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és megporítjuk.
- Ezután kerül hozz fél liter jet. Folyamatosan kevergetjük, csomómentesre. Hozzáadjuk a sót, a tört fehérborsot, egy kevés cukrot és ecetet, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 20 percig főzzük.
- Ha nagyon sűrű, akkor adunk hozzá még tejet, nekem összesen 1 l kellett a szósz elkészítéséhez.
- Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, elkeverjük.
- Pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
- A tányérra szedünk egy adag kaporszószt, ráteszünk egy főtt tojást, majd pár szelet knédlit vagy zsemlegombócot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS