TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kaporszósz
Kaporszósz
Recept Kaporszósz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.8.2020

Kaporszósz

Kiváló fogás, gyerekkorom egyik nagy kedvence. Először gyerekként hozzá se akartam nyúlni a kaporszószhoz, de miután egyszer megkóstoltam, azóta nem tudok leállni vele. Jó sok kaporral készítem, hidegen és melegen is tökéletes! Főtt tojással és knédlivel tálalom, de zsemlegombóccal is tökéletes! Szerző: Triniti

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
100 g
vaj
3 ev. kanál
búzafinomliszt
kb. 1 l
tej
150 ml
habtejszín (33%)
ízlés szerint cukor, só, ecet, fehérbors
1 csokor
friss kapor
főtt tojás tálaláshoz
knédli vagy zsemlegombóc
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Edényben vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet és megporítjuk.
  2. Ezután kerül hozz fél liter jet. Folyamatosan kevergetjük, csomómentesre. Hozzáadjuk a sót, a tört fehérborsot, egy kevés cukrot és ecetet, hozzáadjuk a tejszínt és kb. 20 percig főzzük.
  3. Ha nagyon sűrű, akkor adunk hozzá még tejet, nekem összesen 1 l kellett a szósz elkészítéséhez.
  4. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, elkeverjük.
  5. Pár percig rotyogtatjuk, majd tálaljuk.
  6. A tányérra szedünk egy adag kaporszószt, ráteszünk egy főtt tojást, majd pár szelet knédlit vagy zsemlegombócot.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása