Káposztafasírt

A zöldséget minden formában szeretem, főleg nyáron, amikor még olcsóbban is hozzá lehet jutni. Persze az év minden évszakában használok és fogyasztok zöldséget, nem is keveset. Az egyik kísérletezésem végeredménye eze a káposztafasírt. Gondoltam, miért-ne lehetne ízes kis rántott káposztás golyókat készíteni, kipróbáltam, és nagyon jól tettem! Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 30.11.-0001
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Káposztafasírt

Hozzávalók

300 gkáposzta
200 grétesliszt
2 dbtojás
kb. 200 mltej
ízlés szerint só és bors
3 gerezdfokhagyma
100 gszalonna
zsemlemorzsa forgatáshoz
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A káposztát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük – kb. forrástól számított 15 perc alatt.
  2. A káposztát leszűrjük, alaposan lecsepegetjük. A lisztet, tojást, tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett káposztát és szalonnát, elkeverjük, majd a tésztát, ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha pedig túl lágy, akkor liszttel sűrítjük.
  4. Nedves kézzel megformázzuk a golyókat vagy korongokat.
  5. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem