TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Káposztafasírt
Káposztafasírt
Recept Káposztafasírt
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A zöldséget minden formában szeretem, főleg nyáron, amikor még olcsóbban is hozzá lehet jutni. Persze az év minden évszakában használok és fogyasztok zöldséget, nem is keveset. Az egyik kísérletezésem végeredménye eze a káposztafasírt. Gondoltam, miért-ne lehetne ízes kis rántott káposztás golyókat készíteni, kipróbáltam, és nagyon jól tettem! Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   5.8.2016

Káposztafasírt

A zöldséget minden formában szeretem, főleg nyáron, amikor még olcsóbban is hozzá lehet jutni. Persze az év minden évszakában használok és fogyasztok zöldséget, nem is keveset. Az egyik kísérletezésem végeredménye eze a káposztafasírt. Gondoltam, miért-ne lehetne ízes kis rántott káposztás golyókat készíteni, kipróbáltam, és nagyon jól tettem! Szerző: Rebeka

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
káposzta
200 g
rétesliszt
2 db
tojás
kb. 200 ml
tej
ízlés szerint só és bors
3 gerezd
fokhagyma
100 g
szalonna
zsemlemorzsa forgatáshoz
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A káposztát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük – kb. forrástól számított 15 perc alatt.
  2. A káposztát leszűrjük, alaposan lecsepegetjük. A lisztet, tojást, tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lecsepegtetett káposztát és szalonnát, elkeverjük, majd a tésztát, ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha pedig túl lágy, akkor liszttel sűrítjük.
  4. Nedves kézzel megformázzuk a golyókat vagy korongokat.
  5. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása