Káposztafasírt
A zöldséget minden formában szeretem, főleg nyáron, amikor még olcsóbban is hozzá lehet jutni. Persze az év minden évszakában használok és fogyasztok zöldséget, nem is keveset. Az egyik kísérletezésem végeredménye eze a káposztafasírt. Gondoltam, miért-ne lehetne ízes kis rántott káposztás golyókat készíteni, kipróbáltam, és nagyon jól tettem! Szerző: Rebeka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.11.-0001
Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 gkáposzta
200 grétesliszt
2 dbtojás
kb. 200 mltej
ízlés szerint só és bors
3 gerezdfokhagyma
100 gszalonna
zsemlemorzsa forgatáshoz
olaj sütéshez
- A káposztát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük – kb. forrástól számított 15 perc alatt.
- A káposztát leszűrjük, alaposan lecsepegetjük. A lisztet, tojást, tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd az egészet alaposan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lecsepegtetett káposztát és szalonnát, elkeverjük, majd a tésztát, ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, ha pedig túl lágy, akkor liszttel sűrítjük.
- Nedves kézzel megformázzuk a golyókat vagy korongokat.
- Zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
- Burgonyapürével tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS