Káposztaleves Nadi módra
Ízletes leves savanyú káposztából. Füstölt hússal a legfinomabb, na meg egy nagy szelet, puha kenyérrel. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021
Kategória: Levesek, Legjobb levesek
ALAPANYAGOK
500 gsavanyított káposzta
1 kgfüstölt oldalas vagy füstölt csontos hús
3 dbnagyobb burgonya
2 ev. kanálbúzafinomliszt
150 mltejföl
150 ml30%-os habtejszín
6 dbtojás
Ízlés szerintsó, frissen örült bors
3 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
Ecet és cukor ízesítéshez
- A füstölt húst edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd puhára főzzük. A kockára vágott burgonyát külön edényben puhára főzzük.
- A káposztát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, majd forrástól számított 10 percig főzzük. A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a káposztát.
- A káposztát további 10 percig főzzük, hozzáadjuk a főtt burgonyát, majd a csontról levágott, apróra vágott füstölt húst. Ha nem szeretnénk, egészben is hozzáadhatjuk.
- A tejszínt a tejföllel elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, ecettel és cukorral is ízesítjük.
- A még forró levesre ráütjük a tojást, majd keverés nélkül kis lángon 3 percig főzzük.
- Tálaljuk.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelňačka podle Nadi.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS