Káposztaleves Nadi módra

Recept Káposztaleves Nadi módra

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Levesek, Legjobb levesek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ízletes leves savanyú káposztából. Füstölt hússal a legfinomabb, na meg egy nagy szelet, puha kenyérrel. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.10.2021

Kategória: Levesek, Legjobb levesek

ALAPANYAGOK

500 gsavanyított káposzta
1 kgfüstölt oldalas vagy füstölt csontos hús
3 dbnagyobb burgonya
2 ev. kanálbúzafinomliszt
150 mltejföl
150 ml30%-os habtejszín
6 dbtojás
Ízlés szerintsó, frissen örült bors
3 dbbabérlevél
5 dbszegfűbors
Ecet és cukor ízesítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A füstölt húst edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd puhára főzzük. A kockára vágott burgonyát külön edényben puhára főzzük.
  2. A káposztát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, majd forrástól számított 10 percig főzzük. A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a káposztát.
  3. A káposztát további 10 percig főzzük, hozzáadjuk a főtt burgonyát, majd a csontról levágott, apróra vágott füstölt húst. Ha nem szeretnénk, egészben is hozzáadhatjuk.
  4. A tejszínt a tejföllel elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, ecettel és cukorral is ízesítjük.
  5. A még forró levesre ráütjük a tojást, majd keverés nélkül kis lángon 3 percig főzzük.
  6. Tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás