TopReceptek.hu Levesek Legjobb levesek Káposztaleves Nadi módra
Káposztaleves Nadi módra
Recept Káposztaleves Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.10.2021

Káposztaleves Nadi módra

Ízletes leves savanyú káposztából. Füstölt hússal a legfinomabb, na meg egy nagy szelet, puha kenyérrel. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
500 g
savanyított káposzta
1 kg
füstölt oldalas vagy füstölt csontos hús
3 db
nagyobb burgonya
2 ev. kanál
búzafinomliszt
150 ml
tejföl
150 ml
30%-os habtejszín
6 db
tojás
Ízlés szerint
só, frissen örült bors
3 db
babérlevél
5 db
szegfűbors
Ecet és cukor ízesítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A füstölt húst edénybe tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűborsot, majd puhára főzzük. A kockára vágott burgonyát külön edényben puhára főzzük.
  2. A káposztát edénybe tesszük, vízzel felöntjük, majd forrástól számított 10 percig főzzük. A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a káposztát.
  3. A káposztát további 10 percig főzzük, hozzáadjuk a főtt burgonyát, majd a csontról levágott, apróra vágott füstölt húst. Ha nem szeretnénk, egészben is hozzáadhatjuk.
  4. A tejszínt a tejföllel elkeverjük, ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, ecettel és cukorral is ízesítjük.
  5. A még forró levesre ráütjük a tojást, majd keverés nélkül kis lángon 3 percig főzzük.
  6. Tálaljuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása