TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Káposztás burgonya, a zseniális egytálétel. Fél óra alatt előkészíthető, utána már csal az evés marad hátra.
Káposztás burgonya, a zseniális egytálétel. Fél óra alatt előkészíthető, utána már csal az evés marad hátra.
Recept Káposztás burgonya, a zseniális egytálétel. Fél óra alatt előkészíthető, utána már csal az evés marad hátra.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.4.2023

Káposztás burgonya, a zseniális egytálétel. Fél óra alatt előkészíthető, utána már csal az evés marad hátra.

A káposztás burgonya zsenialitása az egyszerűségben rejlik. Lehet, hogy van valami speciláis neve, de mi csak káposztás burgonyának hívtuk.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
700 g
burgonya
500 g
savanyú káposzta
1 db
vöröshagyma
2 evőkanál
sertészsír (vagy olaj)
ízlés szerint
szalonna
ízlés szerint
őrölt kömény
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
  2. Amíg a burgonya fő, elkészítjük a káposztát. Ehhez a hagymát kockára vágjuk, zsíron aranyszínűre pirítjuk. A hagymához adjuk a kockára vágott szalonnát, zsírjára sütjük. A savanyú káposztát leszűrjük (a levet felfogjuk), a káposztaszálakat kisebbre vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás-szalonnás keverékhez.
  3. A káposztát is porítjuk, szükség szerint adhatunk hozzá vizet. Víz helyett a káposzta felfogott levét is adhatjuk hozzá.
  4. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
  5. A főtt burgonyát áttörjük., hozzáadjuk a káposztás alaphoz, jó alaposan eldolgozzuk.
  6. Már így is tálaljató, akár egy kiadós vacsora is lehet. A tetejét még pirított hagymával megszórhatjuk, tejföllel meglocsolhatjuk.
  7. Köretként is használhatjuk, nagyon jól illik frissen sült húsokhoz, vagy akár disznóölés során is univerzális köret lehet.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása