Káposztás burgonya

Nem tudom eldönteni, hogy a káposztás burgonya az ideális köret, vagy akár önálló fogásként is simán használható. Ez úgy gondolom, a mi döntésünk, és így is, úgy is tökéletes fogás. Én szeretem a párolt káposztát, ha pedig valamilyen jó füstölt husi vagy szalonna is belekerül, akkor a helyet már önmagában nyertes.

Hozzáadta:, 15.8.2020
Kategória: Főételek, Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Káposztás burgonya

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
bors
finomliszt sűrítéshez
füstölt hús
szalonna
burgonya

Elkészítés menete

  1. A káposztát vékonyra szeleteljük, esetleg legyaluljuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a káposztához. Edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá és elkezdjük párolni. Ezután kerül bele a zúzott fokhagyma, a só és bors.
  3. Amikor a káposzta már majdnem puha, liszttel besűrítjük, hozzáadjuk a szeletelt füstölt húst és szalonnát.
  4. Amíg a káposzta tovább párolódik, a burgonyát puhára főzzük. Miután megfőtt, elkeverjük a káposztával, sütőtálba tesszük, 200 fokon 10 percig sütjük.