Káposztás burgonya
Nem tudom eldönteni, hogy a káposztás burgonya az ideális köret, vagy akár önálló fogásként is simán használható. Ez úgy gondolom, a mi döntésünk, és így is, úgy is tökéletes fogás. Én szeretem a párolt káposztát, ha pedig valamilyen jó füstölt husi vagy szalonna is belekerül, akkor a helyet már önmagában nyertes.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2020
Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd, Burgonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
káposzta
vöröshagyma
fokhagyma
bors
só
finomliszt sűrítéshez
füstölt hús
szalonna
burgonya
- A káposztát vékonyra szeleteljük, esetleg legyaluljuk.
- A vöröshagymát felkockázzuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a káposztához. Edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá és elkezdjük párolni. Ezután kerül bele a zúzott fokhagyma, a só és bors.
- Amikor a káposzta már majdnem puha, liszttel besűrítjük, hozzáadjuk a szeletelt füstölt húst és szalonnát.
- Amíg a káposzta tovább párolódik, a burgonyát puhára főzzük. Miután megfőtt, elkeverjük a káposztával, sütőtálba tesszük, 200 fokon 10 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapečené zelí s bramborami.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečená kapusta so zemiakmi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Zapiekana kapusta z ziemniakami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weißkohl-Kartoffelauflauf an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS