Káposztás-füstölt húsos nokedli

Nekem a nokedliről gyerekkorom jut eszembe. Anyukám sokszor készítette, és többnyire tojásosan tálalta, de ugyanúgy szerettük pirított szalonnával, túróval és tejföllel elkeverve. Mindenkinek megvan a maga ízvilága és kedvence, de azért néha nem árt egy kicsit újítani. A káposztás-füstölt húsos nokedli pont ilyen. Mi nagyon szeretjük, az elkészítése is gyors, így a siker garantált!

Hozzáadta:, 25.7.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Káposztás-füstölt húsos nokedli

Hozzávalók

Nokedli:
3 dbtojás
1/2 ltej
1 kv. kanál
100 ml szóda
búzafinomliszt
Szükségünk lesz még:
füstölt hús
vöröshagyma
savanyúkáposzta

Elkészítés menete

  1. A tojást a tejjel, vízzel és sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá amíg félkemény tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk és 2-3 percig főzzük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a kockára vágott füstölt hússal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, átforgatjuk.
  4. A leszűrt tésztát átkeverjük a káposztás keverékkel.

Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ