Káposztás-füstölt húsos nokedli
Nekem a nokedliről gyerekkorom jut eszembe. Anyukám sokszor készítette, és többnyire tojásosan tálalta, de ugyanúgy szerettük pirított szalonnával, túróval és tejföllel elkeverve. Mindenkinek megvan a maga ízvilága és kedvence, de azért néha nem árt egy kicsit újítani. A káposztás-füstölt húsos nokedli pont ilyen. Mi nagyon szeretjük, az elkészítése is gyors, így a siker garantált!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.7.2019
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Nokedli:
3 dbtojás
1/2 ltej
1 kv. kanálsó
100 ml szóda
búzafinomliszt
Szükségünk lesz még:
füstölt hús
vöröshagyma
savanyúkáposzta
- A tojást a tejjel, vízzel és sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá amíg félkemény tésztát nem kapunk.
- A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk és 2-3 percig főzzük.
- A vöröshagymát felkockázzuk, majd a kockára vágott füstölt hússal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, átforgatjuk.
- A leszűrt tésztát átkeverjük a káposztás keverékkel.
Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Špecle se zelím a uzeným.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Špecle s kapustou a údeným.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Zacierka z kapustą i wędzonką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Spätzle mit Speck und Sauerkraut an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS