Káposztás-füstölt húsos nokedli

Recept Káposztás-füstölt húsos nokedli

Hozzáadta: TopPetra, 25.7.2019

Kategória: Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem a nokedliről gyerekkorom jut eszembe. Anyukám sokszor készítette, és többnyire tojásosan tálalta, de ugyanúgy szerettük pirított szalonnával, túróval és tejföllel elkeverve. Mindenkinek megvan a maga ízvilága és kedvence, de azért néha nem árt egy kicsit újítani. A káposztás-füstölt húsos nokedli pont ilyen. Mi nagyon szeretjük, az elkészítése is gyors, így a siker garantált!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 25.7.2019

Kategória: Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Nokedli:

3 dbtojás
1/2 ltej
1 kv. kanál
100 ml szóda
búzafinomliszt

Szükségünk lesz még:

füstölt hús
vöröshagyma
savanyúkáposzta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a tejjel, vízzel és sóval elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá amíg félkemény tésztát nem kapunk.
  2. A tésztát forró, sós vízbe szaggatjuk és 2-3 percig főzzük.
  3. A vöröshagymát felkockázzuk, majd a kockára vágott füstölt hússal együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, átforgatjuk.
  4. A leszűrt tésztát átkeverjük a káposztás keverékkel.

Forrás: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás