Káposztás gombóc kéksajttal

Recept Káposztás gombóc kéksajttal

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016

Kategória: Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

0.5 kgkáposzta
1 dbtojás
100 gkéksajt
1 gerezdfokhagyma
Ízlés szerint só, bors, petrezselyem
tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A káposztát enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A megfőtt káposztát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt botmixer-rel jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. A masszából golyókat készítünk, tojásba forgatjuk majd zsemlemorzsában panírozzuk és bő olajban (elfedje a golyókat) aranybarnára sütjük.
  4. Sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás