Káposztás gombóc kéksajttal

Hozzáadta:admin, 4.9.2016
Kategória: Főételek
Káposztás gombóc kéksajttal

Hozzávalók

0.5 kgkáposzta
1 dbtojás
100 gkéksajt
1 gerezdfokhagyma
Ízlés szerint só, bors, petrezselyem
tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a kisütéshez

Elkészítés menete

  1. A káposztát enyhén sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük.
  2. A megfőtt káposztát felaprítjuk, majd a többi hozzávalóval együtt botmixer-rel jó alaposan összeturmixoljuk.
  3. A masszából golyókat készítünk, tojásba forgatjuk majd zsemlemorzsában panírozzuk és bő olajban (elfedje a golyókat) aranybarnára sütjük.
  4. Sült burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.