Gombás sertésszeletek
Hozzáadva: 28.7.2019
Az egyik nagy kedvencem! Még szerencse, hogy gombát már a boltokban is szinte mindig kapni, így nem kell megvárni a gombaszezont. Persze a friss, erdei gomba tényleg tökéletes ehhez a recepthez, de most inkább a bolt által kínált lehetőségekkel éltem. Az egyik nemzetközi boltban nemcsak gombát, hanem gomba ízű leveskockát is tudtam vásárolni, így ezt használtam. Ha ez nincs, nem gond, mert a leveskocka is tökéletes! Húsnak sertéscombot választottam, majd a kész finomságot rizzsel tálaltam.
Előkészítés 40 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Szalonnás-tejfölös tészta pár perc alatt
Hozzáadva: 17.7.2020
Hát, ha jobban belegondolok, ezt a tésztát akár negyed óra alatt is össze lehet dobni. Na jó, persze egy kis „trükkel”. A szalonnát eleve csíkozva vásároltam, ez már azért pár perc előny. Amíg pedig a tészta puhára fő, neki tudok állni a szalonnás-tejfölös mártásnak is. A végén már csak elkeverjük a tésztát és a mártás, és már kész is. Szerző: Karambola
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Joghurtos csirkemell
Hozzáadva: 4.3.2020
Egyszerű és nagyszerű vacsora, pár hozzávalóból. Én a csirkemellet már előző nap este bepácolom. Minél többet pihen, annál finomabb, és a finom fűszerek annál jobban átjárják a husit. A joghurt mellett nem hiányozhat a friss kapor, az újhagyma, na meg a fokhagyma. Ízlés szerint még só és bors. A pácolást követően nem marad más hátra, mint készre főzni.
Előkészítés 15 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja
Hozzáadva: 8.10.2017
Remek fogás egyetlen sütőtálból. A hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja akkor kerül az asztalra, amikor valami különlegessel szeretném meglepni a családot. Bár ez eléggé egyszerű és szokványos fogásnak tűnhet, mégis sok ponton lehet egy kis pikantériát és meglepetést csempészni az ételbe. Ez lehet a fűszer, amivel ízesítjük a húst. Aznap is fűszerezhetjük a húsz, de akár egy nappal előtte is bepácolhatjuk. A pirított hagyma szintén nagyon feldobja (bár a friss hagyma is tökéletes). Akár füstölt sonkát vagy szalonnát is csempészhetünk a rétegek közé, a fogást pedig a finom, zsíros habtejszín teszi fantasztikussá.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE