TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával
Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   24.3.2018

Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával

A káposztasaláta paprikával, hagymával és sárgarépával kiváló kiegészítője a rántott húsoknak, egyéb húsos ételeknek. Steril üvegbe töltve, hűtőszekrényben elég sokáig eláll, sőt, jót tesz neki, ha legalább 4-5 napot pihentetjük. Én téli káposztából készítem. 9%-os ecetet nem mindig kapni, ilyenkor érdemes a koncentráltabb ecetet hígítani. A só irányadó, nekünk ennyi sóval az igazi a saláta, de mindenki a saját ízvilágára tudja formálni.

60 perc
Elkészítés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2,5 kg
káposzta
4 db
paprika (piros, édes, pl. kápia)
3 db
sárgarépa
4 db
lilahagyma
40 g
5 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
ecet (9%)
1 bögre
napraforgóolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A káposztát és a répát lereszeljük, a hagymát és paprikát vékonyra szeleteljük.
  2. A zöldségeket nagyobb tálba tesszük, elkeverjük, megszórjuk a sóval és cukorral, majd ismét jó alaposan elkeverjük. 20 percig pihentetjük, majd meglocsoljuk az ecettel és olajjal.
  3. A zöldségkeveréket lezárható üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de 4-5 napot érdemes pihentetni.
  5. TIPP: szerintem a téli káposzták a legjobbak ehhez a salátához.

  

Forrás: Vk

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept