Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával

A káposztasaláta paprikával, hagymával és sárgarépával kiváló kiegészítője a rántott húsoknak, egyéb húsos ételeknek. Steril üvegbe töltve, hűtőszekrényben elég sokáig eláll, sőt, jót tesz neki, ha legalább 4-5 napot pihentetjük. Én téli káposztából készítem. 9%-os ecetet nem mindig kapni, ilyenkor érdemes a koncentráltabb ecetet hígítani. A só irányadó, nekünk ennyi sóval az igazi a saláta, de mindenki a saját ízvilágára tudja formálni.

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Befőttek
Előkészítési idő:
Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2,5 kgkáposzta
4 dbpaprika (piros, édes, pl. kápia)
3 dbsárgarépa
4 dblilahagyma
40 g
5 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálecet (9%)
1 bögre napraforgóolaj

Elkészítés menete

  1. A káposztát és a répát lereszeljük, a hagymát és paprikát vékonyra szeleteljük.
  2. A zöldségeket nagyobb tálba tesszük, elkeverjük, megszórjuk a sóval és cukorral, majd ismét jó alaposan elkeverjük. 20 percig pihentetjük, majd meglocsoljuk az ecettel és olajjal.
  3. A zöldségkeveréket lezárható üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de 4-5 napot érdemes pihentetni.
  5. TIPP: szerintem a téli káposzták a legjobbak ehhez a salátához.

  

Forrás: Vk