Káposztasaláta paprikával, hagymával, sárgarépával

Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
KÜLDÖTT KÉPEK
A káposztasaláta paprikával, hagymával és sárgarépával kiváló kiegészítője a rántott húsoknak, egyéb húsos ételeknek. Steril üvegbe töltve, hűtőszekrényben elég sokáig eláll, sőt, jót tesz neki, ha legalább 4-5 napot pihentetjük. Én téli káposztából készítem. 9%-os ecetet nem mindig kapni, ilyenkor érdemes a koncentráltabb ecetet hígítani. A só irányadó, nekünk ennyi sóval az igazi a saláta, de mindenki a saját ízvilágára tudja formálni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.3.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2,5 kgkáposzta
4 dbpaprika (piros, édes, pl. kápia)
3 dbsárgarépa
4 dblilahagyma
40 gsó
5 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálecet (9%)
1 bögre napraforgóolaj
- A káposztát és a répát lereszeljük, a hagymát és paprikát vékonyra szeleteljük.
- A zöldségeket nagyobb tálba tesszük, elkeverjük, megszórjuk a sóval és cukorral, majd ismét jó alaposan elkeverjük. 20 percig pihentetjük, majd meglocsoljuk az ecettel és olajjal.
- A zöldségkeveréket lezárható üvegekbe töltjük, lezárjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
- Akár azonnal fogyaszthatjuk, de 4-5 napot érdemes pihentetni.
- TIPP: szerintem a téli káposzták a legjobbak ehhez a salátához.
Forrás: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zelný salát s paprikou, cibulí a mrkví.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustový šalát s paprikou, cibuľou a mrkvou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weißkohlsalat mit Paprika, Zwiebeln und Möhren an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS