TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Kapros-sajtos palacsinta
Kapros-sajtos palacsinta
Recept Kapros-sajtos palacsinta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus, édes palacsinta helyett érdemes kipróbálni a sós változatokat is. Tökéletes változat a sajtos-kapros palacsinta, amit egészen új dimenziókat nyithat meg a palacsinták ízvilágában. Én önmagában is szeretem, de kapros-fokhagymás-tejfölös krémmel, szósszal egyenesen mennyei! Csak ajánlani tudom!

TopPetra TopPetra    ·   13.2.2020

Kapros-sajtos palacsinta

A klasszikus, édes palacsinta helyett érdemes kipróbálni a sós változatokat is. Tökéletes változat a sajtos-kapros palacsinta, amit egészen új dimenziókat nyithat meg a palacsinták ízvilágában. Én önmagában is szeretem, de kapros-fokhagymás-tejfölös krémmel, szósszal egyenesen mennyei! Csak ajánlani tudom!

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz (1 pohár = 150 ml):

1,5 pohár
tej
2 db
tojás
1 pohár
finomliszt
150 g
reszelt sajt
1 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
sütőpor
2 ev. kanál
olaj
friss kapor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. Tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást és eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, olajat és az aprított kaprot.%1%2%3
  2. A tésztát elkeverjük, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. Ha túl sűrű, akkor tejjel javíthatunk az állagán.%4
  3. Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Jó átvágyat!%5%6%7

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása