Kapros-sajtos palacsinta

Hozzáadta: TopPetra, 13.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
A klasszikus, édes palacsinta helyett érdemes kipróbálni a sós változatokat is. Tökéletes változat a sajtos-kapros palacsinta, amit egészen új dimenziókat nyithat meg a palacsinták ízvilágában. Én önmagában is szeretem, de kapros-fokhagymás-tejfölös krémmel, szósszal egyenesen mennyei! Csak ajánlani tudom!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz (1 pohár = 150 ml):
1,5 pohártej
2 dbtojás
1 pohárfinomliszt
150 greszelt sajt
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálolaj
friss kapor
- Tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást és eldolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, olajat és az aprított kaprot.%1%2%3
- A tésztát elkeverjük, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. Ha túl sűrű, akkor tejjel javíthatunk az állagán.%4
- Forró serpenyőben megsütjük a palacsintákat. Jó átvágyat!%5%6%7
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS