Kapros „töltelék”

Kerestem, de nem találtam jobb kifejezést erre a fogásra. Az egyik barátnőm csak sima „tölteléknek” hívja, és így adta magát a kapros töltelék elnevezés. Mivel van benne tejbe áztatott kifli, tojás és hús is, nem áll olyan messze a dologtól, de persze azért nem is feleltethető meg a klasszikus elképzelt töltelékkel. Mindenesetre nagyon finom, színes fogás, ami önmagában, egy kevés szósszal fogyasztva is tökéletes! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 23.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Húsvét, Sósak, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kapros „töltelék”

Hozzávalók

1 csokorfriss kapor
4 dbfőtt tojás
4 dbfriss tojás
4 - 5 dbkifli
150 mltej
100 gszalonna
300 gfüstölt hús
csipet só, bors

Elkészítés menete

  1. A kaprot megmossuk, előkészítjük – a vastag szárról a vékony kis kaporszálakat leszedjük.
  2. A kaprot felaprítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást és elkeverjük.
  3. A friss tojást a tejjel eldolgozzuk. A kiflit kockára vágjuk vagy felszeleteljük és meglocsoljuk a tojásos tejjel.
  4. A kapros főtt tojáshoz hozzáadjuk a tojásos tejbe áztatott kiflit, a kockára vágott füstölt húst és kockázott szalonnát, elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt sütőformába töltjük (kenyérsütő formát használunk), elegyengetjük, alufóliával lefedjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd az alufóliát eltávolítjuk, a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 25 percig sütjük.