Kapros „töltelék”

Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Húsvét, Sósak, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Kerestem, de nem találtam jobb kifejezést erre a fogásra. Az egyik barátnőm csak sima „tölteléknek” hívja, és így adta magát a kapros töltelék elnevezés. Mivel van benne tejbe áztatott kifli, tojás és hús is, nem áll olyan messze a dologtól, de persze azért nem is feleltethető meg a klasszikus elképzelt töltelékkel. Mindenesetre nagyon finom, színes fogás, ami önmagában, egy kevés szósszal fogyasztva is tökéletes! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Húsvét, Sósak, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 csokorfriss kapor
4 dbfőtt tojás
4 dbfriss tojás
4 - 5 dbkifli
150 mltej
100 gszalonna
300 gfüstölt hús
csipet só, bors
- A kaprot megmossuk, előkészítjük – a vastag szárról a vékony kis kaporszálakat leszedjük.
- A kaprot felaprítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott főtt tojást és elkeverjük.
- A friss tojást a tejjel eldolgozzuk. A kiflit kockára vágjuk vagy felszeleteljük és meglocsoljuk a tojásos tejjel.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kopřivová velikonoční nádivka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Žihľavová veľkonočná plnka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS