TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Kapros uborkamártás: a tökéletes egyveleg finom, ízletes, frissítő ebédhez
Kapros uborkamártás: a tökéletes egyveleg finom, ízletes, frissítő ebédhez
Recept Kapros uborkamártás: a tökéletes egyveleg finom, ízletes, frissítő ebédhez
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.4.2023

Kapros uborkamártás: a tökéletes egyveleg finom, ízletes, frissítő ebédhez

A kapros uborkamártás a klasszikus mártásoktól eltérően más ízvilágot képvisel. Feldobhatja a régi fogásokat, sőt, új ötletek kiindulópontja is lehet.

30 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5-6 db
csemegeuborka
bögre
alaplé
100 ml
tejföl
szükség szerint
tej
1 db
vöröshagyma
1-2 evőkanál
aprított kapor (lehetőleg friss)
2 evőkanál
finomliszt
1 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
vaj
4 darab
szegfűbors
ízlés szerint
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, majd ezen pirítjuk üvegesre a hagymát. Hozzáadjuk a szegfűborsot, rászórjuk a cukrot. A cukrot karamellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett leporítjuk. hideg alaplével felöntjük (ha nincs kéznél, víz is tökéletes), szükség szerint tejet is adhatunk hozzá.
  3. Az uborkát kisebb karikákra vagy kockára vágjuk, ezt is hozzáadjuk. 10-15 percig főzzük.
  4. A tejfölt kevés forró uborkás mártással kikeverjük, majd hozzáadjuk a mártáshoz.
  5. Az aprított kaprot a mártáshoz adjuk.
  6. Ízlés szerint sóval, borssal, cukorral, csemegeuborka levével ízesítjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a lángról.
  7. Burgonyával, főtt tojással, knédlivel, húsokkal tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása