Kapucsínó falatok

Hozzáadta: TopPetra, 9.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Aki szereti a kávét, az odalesz ezekért a puha és csokis kapucsínós falatokért. Kiváló díszei lehetnek az ünnepi asztalnak, a kávés ízvilág pedig a tésztában és az édes krémben is vissza köszön. A tésztába és az öntetbe is jó minőségű étcsokoládé került, ettől lett igazán fenséges. Szerző: Petra H
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
300 gbúzafinomliszt
120 gporcukor
200 gmargarin
100 greszlet csokoládé
1 dbtojás
2 csomagkapucsínó kevés vízben feloldva
Krém:
2 dbtojás
120 gporcukor
250 gvaj
1 csomagkapucsínó
Öntet:
150 gfőzőcsoki
75 gmargarin
Szükségünk lesz még:
Fehér csokoládé
Pár csepp olaj
- Krém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük.
- A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alappal. Ezután kerül bele a kevés hideg vízben csomómentesre kevert, feloldott kapucsínó.
- Hozzálátunk a tésztához. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd egy napot pihentetjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kívánt formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- A formák felének közepéből kis formákat szaggatunk ki. Az előkészített formákat 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, közben figyeljük.
- A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a „lyukas” formákat ebbe mártjuk bele. Miután megszáradt, ízlés szerint fehér csokival is díszíthetjük. Megvárjuk, míg a második díszítés is megköt.
- A krémmel összetapasztjuk a formákat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS