TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kapucsínó falatok
Kapucsínó falatok
Recept Kapucsínó falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.12.2020

Kapucsínó falatok

Aki szereti a kávét, az odalesz ezekért a puha és csokis kapucsínós falatokért. Kiváló díszei lehetnek az ünnepi asztalnak, a kávés ízvilág pedig a tésztában és az édes krémben is vissza köszön. A tésztába és az öntetbe is jó minőségű étcsokoládé került, ettől lett igazán fenséges. Szerző: Petra H

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

300 g
búzafinomliszt
120 g
porcukor
200 g
margarin
100 g
reszlet csokoládé
1 db
tojás
2 csomag
kapucsínó kevés vízben feloldva

Krém:

2 db
tojás
120 g
porcukor
250 g
vaj
1 csomag
kapucsínó

Öntet:

150 g
főzőcsoki
75 g
margarin

Szükségünk lesz még:

Fehér csokoládé
Pár csepp olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Krém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alappal. Ezután kerül bele a kevés hideg vízben csomómentesre kevert, feloldott kapucsínó.
  3. Hozzálátunk a tésztához. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd egy napot pihentetjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kívánt formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A formák felének közepéből kis formákat szaggatunk ki. Az előkészített formákat 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, közben figyeljük.
  5. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a „lyukas” formákat ebbe mártjuk bele. Miután megszáradt, ízlés szerint fehér csokival is díszíthetjük. Megvárjuk, míg a második díszítés is megköt.
  6. A krémmel összetapasztjuk a formákat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása