Kapucsínó falatok

Recept Kapucsínó falatok
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a kávét, az odalesz ezekért a puha és csokis kapucsínós falatokért. Kiváló díszei lehetnek az ünnepi asztalnak, a kávés ízvilág pedig a tésztában és az édes krémben is vissza köszön. A tésztába és az öntetbe is jó minőségű étcsokoládé került, ettől lett igazán fenséges. Szerző: Petra H

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

300 gbúzafinomliszt
120 gporcukor
200 gmargarin
100 greszlet csokoládé
1 dbtojás
2 csomagkapucsínó kevés vízben feloldva

Krém:

2 dbtojás
120 gporcukor
250 gvaj
1 csomagkapucsínó

Öntet:

150 gfőzőcsoki
75 gmargarin

Szükségünk lesz még:

Fehér csokoládé
Pár csepp olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Krém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük.
  2. A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alappal. Ezután kerül bele a kevés hideg vízben csomómentesre kevert, feloldott kapucsínó.
  3. Hozzálátunk a tésztához. A hozzávalókat tésztává dolgozzuk, majd egy napot pihentetjük. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kívánt formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A formák felének közepéből kis formákat szaggatunk ki. Az előkészített formákat 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, közben figyeljük.
  5. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a „lyukas” formákat ebbe mártjuk bele. Miután megszáradt, ízlés szerint fehér csokival is díszíthetjük. Megvárjuk, míg a második díszítés is megköt.
  6. A krémmel összetapasztjuk a formákat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás