Kapucsínó kifli

A kávé és kapucsínó kedvelőinek biztosan örömet tud fog okozni ez a recept. A kapucsínó kifli méltó „ellenfele” lehet a vaníliás vagy diós kifliknek. A kiflik megformázásához sütőformát használtam, de mivel nem volt elég otthon, egy másik módszert választottam: a formákat fóliával béleltem ki, ebbe töltöttem bele a tésztát, majd a fólia segítségével kivettem, végül a kifliket megsütöttem. Természetesen, ha van kellő sütőforma, akkor azt is használhatjuk a sütéshez. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 18.12.2018
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Kapucsínó kifli

Hozzávalók

50 gkapucsínó por
50 mlforró víz
350 gbúzafinomliszt
csipet só
100 gdarált dió
100 gporcukor
200 gvaj
Szükségünk lesz még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A kapucsínót felöntjük a forró vízzel, elkeverjük, kihűtjük.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a darált diót, az átszitált porcukrot és a puha, kockára vágott vajat. Ezután beleöntjük a kihűlt kapucsínót és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára. Szerintem sokkal kényelmesebb, ha a tésztát előző este elkészítjük, másnap pedig folytatjuk a munkát.
  3. A kihűlt tésztát kicsomagoljuk, előkészítjük a kifli sütőformákat és a fóliát.
  4. A formákat kibéleljük a fóliával, beletöltjük a tésztát, majd a fólia segítségével kivesszük belőle, a megformázott kifliket pedig sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Azért választottam ezt a módszert, mert nem volt elég sütőformám.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  6. A megsült kiflik végét csokiöntetbe mártjuk.