Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal

A karácsony bizony a finom ízekről, illatokról és süteményekről is szól. Nemcsak az íz a fontos, hanem a megjelenés is. Én úgy gondolom, ezekkel a gyönyörű kis karácsonyi csillagokkal nem vallottam szégyent. Szépek, finomak, aranyosak, ráadásul az elkészítésük is meglehetősen egyszerű. A kis és nagyobb formák összetapasztásához citromos-cukros keveréket használtam, ami az ízén is dobott. Szerző: Petra H.

Hozzáadta:, 16.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal

Hozzávalók

Tészta:
240 gfinomliszt
100 gporcukor
140 gmargarin
40 gőrölt mandula
40 gdarált törökmogyoró
1 dbtojássárga
1 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1/2 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1 dbcitrom reszelt héja
csipet sütőpor
Öntet:
60 gporcukor
15 mlcitromlé
Szükségünk lesz még:
2 dbtojássárga kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük (én egy egész éjszakát pihentettem a hűtőben).
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk és két típusú formát vágunk ki: egy nagyobbat és egy kisebbet. Ez esetemben 4.5 cm és 2.5 cm átmérőjű csillagokat jelentett. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a kicsiket megkenjük a felvert tojássárgával (ezek kerülnek felülre, így pedig szépen csillogni fognak).
  3. A csillagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A porcukrot a citromlével alaposan eldolgozzuk, ezzel kenjük meg a nagyobb csillagokat, majd a megkent csillagokra ráhelyezzük a kisebb csillagokat.