Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal

Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A karácsony bizony a finom ízekről, illatokról és süteményekről is szól. Nemcsak az íz a fontos, hanem a megjelenés is. Én úgy gondolom, ezekkel a gyönyörű kis karácsonyi csillagokkal nem vallottam szégyent. Szépek, finomak, aranyosak, ráadásul az elkészítésük is meglehetősen egyszerű. A kis és nagyobb formák összetapasztásához citromos-cukros keveréket használtam, ami az ízén is dobott. Szerző: Petra H.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
240 gfinomliszt
100 gporcukor
140 gmargarin
40 gőrölt mandula
40 gdarált törökmogyoró
1 dbtojássárga
1 kv. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1/2 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanálőrölt fahéj
1 dbcitrom reszelt héja
csipet sütőpor
Öntet:
60 gporcukor
15 mlcitromlé
Szükségünk lesz még:
2 dbtojássárga kenéshez
- A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük (én egy egész éjszakát pihentettem a hűtőben).
- A tésztát vékonyra nyújtjuk és két típusú formát vágunk ki: egy nagyobbat és egy kisebbet. Ez esetemben 4.5 cm és 2.5 cm átmérőjű csillagokat jelentett. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a kicsiket megkenjük a felvert tojássárgával (ezek kerülnek felülre, így pedig szépen csillogni fognak).
- A csillagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- A porcukrot a citromlével alaposan eldolgozzuk, ezzel kenjük meg a nagyobb csillagokat, majd a megkent csillagokra ráhelyezzük a kisebb csillagokat.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vánoční hvězdičky s citronovou polevou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vianočné hviezdičky s citrónovou polevou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Weihnachtssterne mit Zitronenglasur an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS