TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal
Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal
Recept Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.11.2019

Karácsonyi csillagok citromos-cukros mázzal

A karácsony bizony a finom ízekről, illatokról és süteményekről is szól. Nemcsak az íz a fontos, hanem a megjelenés is. Én úgy gondolom, ezekkel a gyönyörű kis karácsonyi csillagokkal nem vallottam szégyent. Szépek, finomak, aranyosak, ráadásul az elkészítésük is meglehetősen egyszerű. A kis és nagyobb formák összetapasztásához citromos-cukros keveréket használtam, ami az ízén is dobott. Szerző: Petra H.

50 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

240 g
finomliszt
100 g
porcukor
140 g
margarin
40 g
őrölt mandula
40 g
darált törökmogyoró
1 db
tojássárga
1 kv. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
1/2 csomag
vaníliacukor
1/2 kv. kanál
őrölt fahéj
1 db
citrom reszelt héja
csipet sütőpor

Öntet:

60 g
porcukor
15 ml
citromlé

Szükségünk lesz még:

2 db
tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük (én egy egész éjszakát pihentettem a hűtőben).
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk és két típusú formát vágunk ki: egy nagyobbat és egy kisebbet. Ez esetemben 4.5 cm és 2.5 cm átmérőjű csillagokat jelentett. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd a kicsiket megkenjük a felvert tojássárgával (ezek kerülnek felülre, így pedig szépen csillogni fognak).
  3. A csillagokat 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A porcukrot a citromlével alaposan eldolgozzuk, ezzel kenjük meg a nagyobb csillagokat, majd a megkent csillagokra ráhelyezzük a kisebb csillagokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása