TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából
Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából
Recept Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát nem gyönyörű? De bizony az! Imádom, hogy ennyire egyszerű, mégis ennyire finom! Ezek a lágy, ehető kis csillagok tejfölös-citromos tésztából készülnek, amihez az alapanyagokat egész egyszerűen sima állagú tésztára gyúrjuk. Semmi extra, semmi különleges, a végeredmény mégis különlegesen finom! Már csak egy kis porcukor, és el is készültek ezek a bombasztikus kis csillagok. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   22.12.2019

Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából

Hát nem gyönyörű? De bizony az! Imádom, hogy ennyire egyszerű, mégis ennyire finom! Ezek a lágy, ehető kis csillagok tejfölös-citromos tésztából készülnek, amihez az alapanyagokat egész egyszerűen sima állagú tésztára gyúrjuk. Semmi extra, semmi különleges, a végeredmény mégis különlegesen finom! Már csak egy kis porcukor, és el is készültek ezek a bombasztikus kis csillagok. Szerző: Mineralka

40 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
120 g
vaj
400 g
finomliszt
200 g
porcukor
100 g
tejföl
1 db
tojás
csipet só
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 kv. kanál
sütőpor
1 kv. kanál
citrom reszelt héja
1 db
citrom leve
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat habosra verjük (én géppel dolgoztam), hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a tojást, a csipet sót, a sütőport és szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is. Utolsó lépésben kerül hozzá a tejföl.
  2. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy óra után a tésztát vékonyra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szép kis csillagokat. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
  4. A csillagokat sütés közben figyeljük, én igyekszem arra törekedni, hogy világos maradjon és ne barnuljon meg. Ha túlságosan megbarnul, akkor bizony nagyon kemény is lesz. Miután megsültet a csillagok, porcukorral megszórjuk és lefedhető dobozban tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása