Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából

Hát nem gyönyörű? De bizony az! Imádom, hogy ennyire egyszerű, mégis ennyire finom! Ezek a lágy, ehető kis csillagok tejfölös-citromos tésztából készülnek, amihez az alapanyagokat egész egyszerűen sima állagú tésztára gyúrjuk. Semmi extra, semmi különleges, a végeredmény mégis különlegesen finom! Már csak egy kis porcukor, és el is készültek ezek a bombasztikus kis csillagok. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 22.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi csillagok citromos-tejfölös tésztából

Hozzávalók

120 gvaj
400 gfinomliszt
200 gporcukor
100 gtejföl
1 dbtojás
csipet só
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálcitrom reszelt héja
1 dbcitrom leve

Elkészítés menete

  1. A vajat habosra verjük (én géppel dolgoztam), hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a tojást, a csipet sót, a sütőport és szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is. Utolsó lépésben kerül hozzá a tejföl.
  2. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Egy óra után a tésztát vékonyra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a szép kis csillagokat. A csillagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük.
  4. A csillagokat sütés közben figyeljük, én igyekszem arra törekedni, hogy világos maradjon és ne barnuljon meg. Ha túlságosan megbarnul, akkor bizony nagyon kemény is lesz. Miután megsültet a csillagok, porcukorral megszórjuk és lefedhető dobozban tároljuk.