Karácsonyi csillagok diós kupaccal

Recept Karácsonyi csillagok diós kupaccal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a kis karácsonyi csillagok nagyon jól sikerültek. Tavaly még két csillagot tapasztottam össze lekvárral és Nutellával, de idén inkább a diós kupacokra esett a választásom és ezzel díszítettem. A linzer csillagok tetejére a diós tölteléken kívül még csokoládé került. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálhideg víz
150 gvaj vagy margarin
1 dbtojás

Töltelék:

130 gdarált dió
60 gporcukor
1 dbtojás

Befejezéshez:

csokiöntet
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a tésztát készítjük el. A lisztet deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd a tésztakupac közepére ütjük a tojást. Kezünkkel elkezdjük eldolgozni, majd szükség szerint adhatunk hozzá hideg vizet.
  2. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kis csillagokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. Elkészítjük a díszítéshez használt diós golyót: a hozzávalókat alaposan eldolgozzuk, majd ebből a diós masszából kis golyókat készítünk.
  5. Minden egyes csillag közepére egy kis golyót teszünk, majd így tesszük a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. Aranyszínűre sütjük, kb. 8-12 perc, de ez függ a tészta méretétől is. Ha már kezd barnulni, kivesszük a sütőből.
  6. Miután megsült és kihűlt, csokiöntettel meglocsoljuk. Amikor a csoki is megkötött, porcukorral megszórjuk.

Forrás: mamincinyrecepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás