Karácsonyi csillagok

Recept Karácsonyi csillagok
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi csillagok egy nagyon egyszerű és a kevésbé macerás karácsonyi sütemények közé tartozik, mégis tetszetős és nagyon finom! Ha az alap elkészült, akkor porcukorral, gyümölccsel, de akár csokoládéöntettel vagy Nutellával is díszíthető. Szerintem igazán pompásan néz ki, amikor a szépen megterített asztalra egy tálca kerül telis-tele ezekkel a szép és ízes süteményekkel. Egy kis porcukor, egy kis csokoládés öntet, egy kis ezüst ehető díszítőgyöngy, és máris kész az ehető dekoráció, ami egyben sütemény is.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

HOZZÁVALÓ 18 ADAGHOZ:

210 gbúzafinomliszt
100 gvaj
70 gcukor
1 dbtojás
1/2 dbcitrom leve és héja lereszelve
ízlés szerint baracklekvár
kandírozott gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először előkészítjük a hozzávalókat.%1
  2. A lisztből, vajból, cukorból, a fél citrom reszelt héjából és levéből, valamint a tojásból sima állagú tésztát gyúrunk. A kész tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
  3. A tésztát belisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és különböző méretű, csillag alakú szaggató segítségével kiszaggatjuk. Én azonos mennyiségű csillagot szaggattam ki minden méretből.
  4. A kiszaggatott csillagokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon készre sütjük. A kész süteményeket kedvünk szerint díszíthetjük, porcukorral, kandírozott gyümölccsel, csokoládéval… Jó étvágyat!

    Köszönjük a receptet kitűnő szakácsunknak –Dorisanak!

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás