TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi csokoládés falatkák
Karácsonyi csokoládés falatkák
Recept Karácsonyi csokoládés falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A karácsonyi csokoládés falatkák nagyon mutatós finomság, amivel biztosan örömet tudunk szerezni a család minden tagjának. Nagyon gyorsan elkészül, még sütni sem kell, ráadásul úgy díszíthetjük, ahogy csak szeretnénk. Az ezüst és arany színű ehető díszek nagyon jól mutatnak rajta, így méltó eleme lehet az ünnepi asztalnak. Nem csoda, hogy gyerekeim nagy kedvence, ráadásul én is örömmel készítem, sőt, a kicsiket is be tudom vonni a munkába.

TopPetra TopPetra    ·   5.11.2018

Karácsonyi csokoládés falatkák

A karácsonyi csokoládés falatkák nagyon mutatós finomság, amivel biztosan örömet tudunk szerezni a család minden tagjának. Nagyon gyorsan elkészül, még sütni sem kell, ráadásul úgy díszíthetjük, ahogy csak szeretnénk. Az ezüst és arany színű ehető díszek nagyon jól mutatnak rajta, így méltó eleme lehet az ünnepi asztalnak. Nem csoda, hogy gyerekeim nagy kedvence, ráadásul én is örömmel készítem, sőt, a kicsiket is be tudom vonni a munkába.

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
margarin
150 g
porcukor
1 csomag
csokoládé ízű pudingpor
2 ev. kanál
kakaó
kevés rum

Töltelék:

1 dcl
tej
150 g
darált dió
200 g
porcukor
6 db
piskóta lemorzsolva
1 ev. kanál
rum
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
  1. A margarint gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a pudingport, a kakaót, a rumot, majd simára keverjük.
  2. A kis papírformák aljára egy kanál csokoládés krémet kanalazunk, erre tesszük rá a tölteléket, majd a csokis masszával lefedjük. Elegyengetjük, hogy a felszíne szép sima legyen.
  3. Ízlés szerint díszítjük.
  4. Töltelék: a tejbe belekeverjük a porcukrot, felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a diót, a vaníliacukrot, a piskótát és a rumot. elkeverjük, miután kihűlt, kanalazhatjuk a csokoládés masszára.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása