Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva

Recept Karácsonyi darálós süti csokoládéba mártva
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi darálós sütit nemcsak az íze, hanem az egyszerűsége miatt is nagyon szeretem. A családban fennmaradt egy jól bevált, nehéz húsdaráló, amihez szerencsére pár olyan fej is maradt, amivel meg lehet formázni a sütiket. A tésztába kakaót tettem, majd a gyönyörű, barna, lekvárral összetapasztott sütiket olvasztott fehér csokoládéba mártottam. Kinézetre is pompás. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

90 gporcukor
1 dbtojás
40 gkakaó
140 gbúzafinomliszt
100 gvaj
lekvár tapasztáshoz
fehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a kakaóval, porcukorral és kockára vágott vajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A húsdarálóra rátesszük a kiválasztott formát, elkészítjük a kis süteményeket. Ügyeljünk arra, hogy a sütik ugyanolyan hosszúak legyenek!
  3. Az elkészült tésztadarabokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 6-7 percig 180 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Két süteményt lekvárral összetapasztunk, majd az egyik végét belemártjuk a csokoládéba és rácsra tesszük. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás