Karácsonyi desszert sütés nélkül

Recept Karácsonyi desszert sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha szeretjük az egyszerű desszerteket, édességeket, akkor a karácsonyi desszert sütés nélkül remek választás. Az alapját kakaós kekszből készült, többek között rummal és lekvárral ízesített tészta alkotja, amit egy szem meggy és vaníliás-citromos krém tesz még finomabbá. Én a tésztát méhkas süti formába töltöttem, amit egy háztartási boltban vásároltam. A kis édes kupacokat piskótára tettem, kókuszreszelékkel megszórtam, és már el is készült a finom, sütés nélkül is elkészíthető, ehető édes karácsonyi dekoráció.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

30 dbbabapiskóta (kör alakú)
30 dbkompótmeggy
kókuszreszelék

Tészta:

300 gdarált keksz (kakaós)
200 gporcukor
4 ev. kanálbaracklekvár
4 ev. kanálrum
4 ev. kanálkakaó
tej

Krém:

150 gvaj
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom leve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a krémet készítjük el: a vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a citrom levét. A jó habos krémet hűtőszekrénybe tesszük.%1
  2. A kakaós kekszet, a porcukrot és a kakaót ledaráljuk. Egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a felmelegített (folyékony) lekvárt és a rumot. Elkezdjük összedolgozni, közben kis adagokban beleöntjük a tejet. Akkor jó a tészta, ha szépen formázható, de még nem túlságosan kemény. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.%2%3%4%5
  3. Előkészítjük a kis formákat, amit először porcukorral beszórunk, majd megtöltjük a kakaós-rumos tésztával. A közepébe ujjunkkal vagy egy fakanál nyelével lyukat nyomunk, és ebbe a lyukba tesszük bele a meggyet, majd pedig a krémet. A töltött kakaós tésztát egy piskótára tesszük.%6
  4. Kókuszreszelékkel megszórjuk, akár csokiöntetbe is márthatjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás