Karácsonyi dió

A karácsonyi diókat egy kis ügyességgel és türelemmel gyorsan el tudjuk készíteni. A linzer tésztával megtöltjük a dió formákat, megsütjük, megtöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Ha tovább szeretnénk díszíteni, akkor a csokoládét egy kevés kókuszreszelékkel vagy porcukorral is megszórhatjuk. Ha kicsivel több időnk van, akkor fehér csokoládés öntetet is készíthetünk. Szerző: Adddy

Hozzáadta:, 11.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi dió

Hozzávalók

Tészta (linzer):
30 dkgbúzafinomliszt
20 dkgmargarin
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
Töltelék:
5 dkgdarált dió
5 dkgdarált piskóta
1,5 ev. kanálporcukor
kb. dió nagyságú vaj
kevés víz
Csokoládés öntet:
10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután a tészta lehűlt, beletesszük a dió formába, közepébe kis mélyedést nyomunk.
  4. 180 fokon kb. 7 percig sütjük.
  5. A töltelék hozzávalóit eldolgozzuk, ezzel töltjük meg a diókat és összetapasztjuk.
  6. A csokoládét a vajjal felmelegítjük, elkeverjük, majd ebbe mártjuk bele a diókat.
  7. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.