Karácsonyi dió

Recept Karácsonyi dió
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi diókat egy kis ügyességgel és türelemmel gyorsan el tudjuk készíteni. A linzer tésztával megtöltjük a dió formákat, megsütjük, megtöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Ha tovább szeretnénk díszíteni, akkor a csokoládét egy kevés kókuszreszelékkel vagy porcukorral is megszórhatjuk. Ha kicsivel több időnk van, akkor fehér csokoládés öntetet is készíthetünk. Szerző: Adddy

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (linzer):

30 dkgbúzafinomliszt
20 dkgmargarin
10 dkg kristálycukor
1 db tojás

Töltelék:

5 dkgdarált dió
5 dkgdarált piskóta
1,5 ev. kanálporcukor
kb. dió nagyságú vaj
kevés víz

Csokoládés öntet:

10 dkgfőzőcsoki
5 dkgmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután a tészta lehűlt, beletesszük a dió formába, közepébe kis mélyedést nyomunk.
  4. 180 fokon kb. 7 percig sütjük.
  5. A töltelék hozzávalóit eldolgozzuk, ezzel töltjük meg a diókat és összetapasztjuk.
  6. A csokoládét a vajjal felmelegítjük, elkeverjük, majd ebbe mártjuk bele a diókat.
  7. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás