TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi dió
Karácsonyi dió
Recept Karácsonyi dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.12.2018

Karácsonyi dió

A karácsonyi diókat egy kis ügyességgel és türelemmel gyorsan el tudjuk készíteni. A linzer tésztával megtöltjük a dió formákat, megsütjük, megtöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéba mártjuk. Ha tovább szeretnénk díszíteni, akkor a csokoládét egy kevés kókuszreszelékkel vagy porcukorral is megszórhatjuk. Ha kicsivel több időnk van, akkor fehér csokoládés öntetet is készíthetünk. Szerző: Adddy

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (linzer):

30 dkg
búzafinomliszt
20 dkg
margarin
10 dkg
kristálycukor
1 db
tojás

Töltelék:

5 dkg
darált dió
5 dkg
darált piskóta
1,5 ev. kanál
porcukor
kb. dió nagyságú vaj
kevés víz

Csokoládés öntet:

10 dkg
főzőcsoki
5 dkg
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Miután a tészta lehűlt, beletesszük a dió formába, közepébe kis mélyedést nyomunk.
  4. 180 fokon kb. 7 percig sütjük.
  5. A töltelék hozzávalóit eldolgozzuk, ezzel töltjük meg a diókat és összetapasztjuk.
  6. A csokoládét a vajjal felmelegítjük, elkeverjük, majd ebbe mártjuk bele a diókat.
  7. Miután a csokoládé megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása