Karácsonyi diós keksz

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kekszek
KÜLDÖTT KÉPEK
Az eredeti recept pekándióval készült, de mivel nem volt otthon, ezért sima dióval készítettem el ezt a pompás karácsonyi diós kekszet. A sütemény nagyon finom, kívül ropogós, majd miután beleharapunk, szinte szétolvad a nyelven. Az egésznek csak egyetlen pici hibája van, hogy egy adag sose elég, és nagyon gyorsan elfogy.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Kekszek
ALAPANYAGOK
Körülbelül 24 süteményhez elég:
113 gpuha vaj
33 gkristálycukor
130 grétesliszt
100 gdurvára darált dió
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
porcukor a szóráshoz
- Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a dióval. A dió lehet durvább is, én jobban szeretem, ha a dió ropog.
- A puha vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük, két tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztából kis golyókat formázunk és rátesszük a tepsire. Egy adag tésztából nekem 24 darab golyó jön ki. Számolni kell azzal, hogy a golyók sütés közben kissé megnövekszenek.
- A golyókat 12-15 percig sütjük, akkor jó, ha már aranyszínűek. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd megforgatjuk őket a porcukorban. Ha túl forrón forgatjuk bele a cukorba, akkor az megolvadhat és a kekszek ragadni fognak.
- A kekszeket ezután süteménytároló dobozba tesszük, és néhány napig tárolhatjuk.
Forrás: Vikendovepeceni
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS