TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diós keksz
Karácsonyi diós keksz
Recept Karácsonyi diós keksz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.11.2016

Karácsonyi diós keksz

Az eredeti recept pekándióval készült, de mivel nem volt otthon, ezért sima dióval készítettem el ezt a pompás karácsonyi diós kekszet. A sütemény nagyon finom, kívül ropogós, majd miután beleharapunk, szinte szétolvad a nyelven. Az egésznek csak egyetlen pici hibája van, hogy egy adag sose elég, és nagyon gyorsan elfogy.

Alapanyagok

Körülbelül 24 süteményhez elég:

113 g
puha vaj
33 g
kristálycukor
130 g
rétesliszt
100 g
durvára darált dió
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
porcukor a szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a dióval. A dió lehet durvább is, én jobban szeretem, ha a dió ropog.
  2. A puha vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, két tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  4. A tésztából kis golyókat formázunk és rátesszük a tepsire. Egy adag tésztából nekem 24 darab golyó jön ki. Számolni kell azzal, hogy a golyók sütés közben kissé megnövekszenek.
  5. A golyókat 12-15 percig sütjük, akkor jó, ha már aranyszínűek. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd megforgatjuk őket a porcukorban. Ha túl forrón forgatjuk bele a cukorba, akkor az megolvadhat és a kekszek ragadni fognak.
  6. A kekszeket ezután süteménytároló dobozba tesszük, és néhány napig tárolhatjuk.

Forrás: Vikendovepeceni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása