Karácsonyi diós keksz

Az eredeti recept pekándióval készült, de mivel nem volt otthon, ezért sima dióval készítettem el ezt a pompás karácsonyi diós kekszet. A sütemény nagyon finom, kívül ropogós, majd miután beleharapunk, szinte szétolvad a nyelven. Az egésznek csak egyetlen pici hibája van, hogy egy adag sose elég, és nagyon gyorsan elfogy.

Hozzáadta:, 20.11.2016
Kategória: Karácsony, Desszertek
Recept Karácsonyi diós keksz

Hozzávalók

Körülbelül 24 süteményhez elég:
113 gpuha vaj
33 gkristálycukor
130 grétesliszt
100 gdurvára darált dió
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
porcukor a szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a dióval. A dió lehet durvább is, én jobban szeretem, ha a dió ropog.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A puha vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket, majd alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, két tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A tésztából kis golyókat formázunk és rátesszük a tepsire. Egy adag tésztából nekem 24 darab golyó jön ki. Számolni kell azzal, hogy a golyók sütés közben kissé megnövekszenek.
  5. A golyókat 12-15 percig sütjük, akkor jó, ha már aranyszínűek. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd megforgatjuk őket a porcukorban. Ha túl forrón forgatjuk bele a cukorba, akkor az megolvadhat és a kekszek ragadni fognak.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  6. A kekszeket ezután süteménytároló dobozba tesszük, és néhány napig tárolhatjuk.

Forrás: Vikendovepeceni