TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel
Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel
Recept Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az ünnepeknek bizony meg kell adni a módját. Ezt nemcsak az íz, hanem a sütemény kinézete, megjelenése is nagyban befolyásolja. Szerencsére mindig van ötlet, amivel fel lehet dobni az édes kreációkat. A karácsonyi diós korongok tésztáját pogácsaszaggatóval szaggattam ki, amitől rögtön „ünnepibb” lett. A krémen kívül még csokiöntet került a kis korongokra, díszítésnek pedig dió. Természetesen a tésztát, ami a kivágás után megmaradt, félretettem, a gyerekek pedig örömmel ették a maradék csokiöntettel és krémmel. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   12.11.2019

Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel

Az ünnepeknek bizony meg kell adni a módját. Ezt nemcsak az íz, hanem a sütemény kinézete, megjelenése is nagyban befolyásolja. Szerencsére mindig van ötlet, amivel fel lehet dobni az édes kreációkat. A karácsonyi diós korongok tésztáját pogácsaszaggatóval szaggattam ki, amitől rögtön „ünnepibb” lett. A krémen kívül még csokiöntet került a kis korongokra, díszítésnek pedig dió. Természetesen a tésztát, ami a kivágás után megmaradt, félretettem, a gyerekek pedig örömmel ették a maradék csokiöntettel és krémmel. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
porcukor
200 g
rétesliszt
120 g
darált dió
7 ev. kanál
erős kávé
4 db
tojás
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

200 g
vaj
200 g
porcukor
1 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor

Szükségünk lesz még:

250 ml
tej
3 ev. kanál
búzafinomliszt

Öntet:

100 g
csokoládé
100 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Miután eldolgoztuk, óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A tésztát kisebb, kb. 32x22 cm-es tepsibe öntjük – a tepsi mérete attól is függ, milyen vastag és mennyi korongot szeretnénk. A tepsit előtte kivajazzuk és liszttel beszórjuk. A tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A lisztet beleszórjuk a tejbe és csomómentesre keverjük, sűrű kását főzünk és kihűtjük. A vajat a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával habosre verjük. Ezután kis adagokban beledolgozzuk a sűrű kását.
  4. Az öntethet a margarint és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
  5. A krémet rákenjük a tésztára, majd ezután kiszaggatjuk a korongokat, végül csokiöntettel meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Adrus    ·   12.12.2023   ·   Válasz   ·  

Hogyan lehet ilyen szépen rálocsolni a csokit? Mártani esetleg lehet? Illetve milyen csoki kell,megakadt mikulás?

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása