Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel

Az ünnepeknek bizony meg kell adni a módját. Ezt nemcsak az íz, hanem a sütemény kinézete, megjelenése is nagyban befolyásolja. Szerencsére mindig van ötlet, amivel fel lehet dobni az édes kreációkat. A karácsonyi diós korongok tésztáját pogácsaszaggatóval szaggattam ki, amitől rögtön „ünnepibb” lett. A krémen kívül még csokiöntet került a kis korongokra, díszítésnek pedig dió. Természetesen a tésztát, ami a kivágás után megmaradt, félretettem, a gyerekek pedig örömmel ették a maradék csokiöntettel és krémmel. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 12.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel

Hozzávalók

Tészta:
200 gporcukor
200 grétesliszt
120 gdarált dió
7 ev. kanálerős kávé
4 dbtojás
1/2 csomagsütőpor
Krém:
200 gvaj
200 gporcukor
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
Szükségünk lesz még:
250 mltej
3 ev. kanálbúzafinomliszt
Öntet:
100 gcsokoládé
100 gmargarin

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Miután eldolgoztuk, óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A tésztát kisebb, kb. 32x22 cm-es tepsibe öntjük – a tepsi mérete attól is függ, milyen vastag és mennyi korongot szeretnénk. A tepsit előtte kivajazzuk és liszttel beszórjuk. A tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A lisztet beleszórjuk a tejbe és csomómentesre keverjük, sűrű kását főzünk és kihűtjük. A vajat a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával habosre verjük. Ezután kis adagokban beledolgozzuk a sűrű kását.
  4. Az öntethet a margarint és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
  5. A krémet rákenjük a tésztára, majd ezután kiszaggatjuk a korongokat, végül csokiöntettel meglocsoljuk.