Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel

Recept Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ünnepeknek bizony meg kell adni a módját. Ezt nemcsak az íz, hanem a sütemény kinézete, megjelenése is nagyban befolyásolja. Szerencsére mindig van ötlet, amivel fel lehet dobni az édes kreációkat. A karácsonyi diós korongok tésztáját pogácsaszaggatóval szaggattam ki, amitől rögtön „ünnepibb” lett. A krémen kívül még csokiöntet került a kis korongokra, díszítésnek pedig dió. Természetesen a tésztát, ami a kivágás után megmaradt, félretettem, a gyerekek pedig örömmel ették a maradék csokiöntettel és krémmel. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gporcukor
200 grétesliszt
120 gdarált dió
7 ev. kanálerős kávé
4 dbtojás
1/2 csomagsütőpor

Krém:

200 gvaj
200 gporcukor
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor

Szükségünk lesz még:

250 mltej
3 ev. kanálbúzafinomliszt

Öntet:

100 gcsokoládé
100 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Miután eldolgoztuk, óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A tésztát kisebb, kb. 32x22 cm-es tepsibe öntjük – a tepsi mérete attól is függ, milyen vastag és mennyi korongot szeretnénk. A tepsit előtte kivajazzuk és liszttel beszórjuk. A tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A lisztet beleszórjuk a tejbe és csomómentesre keverjük, sűrű kását főzünk és kihűtjük. A vajat a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával habosre verjük. Ezután kis adagokban beledolgozzuk a sűrű kását.
  4. Az öntethet a margarint és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.
  5. A krémet rákenjük a tésztára, majd ezután kiszaggatjuk a korongokat, végül csokiöntettel meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás