Karácsonyi diós korongok lágy krémmel, csokoládéöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 12.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
Az ünnepeknek bizony meg kell adni a módját. Ezt nemcsak az íz, hanem a sütemény kinézete, megjelenése is nagyban befolyásolja. Szerencsére mindig van ötlet, amivel fel lehet dobni az édes kreációkat. A karácsonyi diós korongok tésztáját pogácsaszaggatóval szaggattam ki, amitől rögtön „ünnepibb” lett. A krémen kívül még csokiöntet került a kis korongokra, díszítésnek pedig dió. Természetesen a tésztát, ami a kivágás után megmaradt, félretettem, a gyerekek pedig örömmel ették a maradék csokiöntettel és krémmel. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 12.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
Öntet:
- Elkészítjük a tésztát: a tojássárgát és tojásfehérjét szétválasztjuk. A tojásfejérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A tojássárgát a cukorral szintén habosra verjük, hozzáadjuk a kávét és a sütőporral és darált dióval elkevert lisztet. Miután eldolgoztuk, óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjéből vert habot.
- A tésztát kisebb, kb. 32x22 cm-es tepsibe öntjük – a tepsi mérete attól is függ, milyen vastag és mennyi korongot szeretnénk. A tepsit előtte kivajazzuk és liszttel beszórjuk. A tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
- Elkészítjük a krémet. A lisztet beleszórjuk a tejbe és csomómentesre keverjük, sűrű kását főzünk és kihűtjük. A vajat a cukorral, vaníliacukorral és tojássárgával habosre verjük. Ezután kis adagokban beledolgozzuk a sűrű kását.
- Az öntethet a margarint és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük.