Karácsonyi diós

Recept Karácsonyi diós
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi diós elkészítése a sütéssel együtt nem tart tovább egy óránál. Talán a diós karácsonyi kiflihez tudnám hasonlítani, de az elkészítése ennél egyszerűbb. A tésztából készült kis golyókat egész egyszerűen egy villával kell lenyomni és korong alakúra formázni. Miután pedig megsült, vaníliacukorral elkevert porcukorba forgatjuk bele. Pompás, egyserű és gyors finomság az ünnepekre.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

280 gbúzafinomliszt
35 gporcukor
200 gvaj
100 gdió
1 dbtojássárga

Szükségünk lesz még:

150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát.
  2. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük, a tésztából kis golyókat formázunk, ami ráteszünk a sütőpapírra, majd egy villával kilapítjuk őket.%1%2
  4. 160 fokon megsütjük. Még forrón beleforgatjuk a vaníliacukorral elkevert porcukorba.%3%4
  5. Szinte rögtön fogyasztható
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás