Karácsonyi diós

A karácsonyi diós elkészítése a sütéssel együtt nem tart tovább egy óránál. Talán a diós karácsonyi kiflihez tudnám hasonlítani, de az elkészítése ennél egyszerűbb. A tésztából készült kis golyókat egész egyszerűen egy villával kell lenyomni és korong alakúra formázni. Miután pedig megsült, vaníliacukorral elkevert porcukorba forgatjuk bele. Pompás, egyserű és gyors finomság az ünnepekre.

Hozzáadta:, 12.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Karácsonyi diós

Hozzávalók

Tészta:
280 gbúzafinomliszt
35 gporcukor
200 gvaj
100 gdió
1 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát.
  2. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleltjük, a tésztából kis golyókat formázunk, ami ráteszünk a sütőpapírra, majd egy villával kilapítjuk őket.%1%2
  4. 160 fokon megsütjük. Még forrón beleforgatjuk a vaníliacukorral elkevert porcukorba.%3%4
  5. Szinte rögtön fogyasztható