Karácsonyi diós

Recept Karácsonyi diós
KÜLDÖTT KÉPEK

A karácsonyi diós linzer varázsa az egyszerűségében rejlik. A finom linzertészta lapból kedvünkre kivágjuk a kis formákat, majd az egyszerű tölteléket rávisszük. Darált dióval, dióbéllel díszítjük, megsütjük, végül pedig bezsebeljük az elismerést. Pár perc alatt csodás finomságot alkotunk, ami az egész családot leveszi a lábáról. Érdemes kipróbálni, érdemes elkészíteni! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Linzer:

250 gbúzafinomliszt
125 gvaj
80 gporcukor
2 dbtojássárga
3 ev. kanáltej
késhegynyi sütőpor

Töltelék:

200 gdarált dió
200 gporcukor
4 dbtojásfehérje
dióbél díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit sima állagú tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, óvatosan eldolgozzuk. A tölteléket süteményes tálba töltjük.
  3. A tölteléket rányomjuk a korongokra, darált dióval és dióbéllel díszítjük.
  4. 170 fokon 10-15 percig sütjük.%1
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás