Karácsonyi diós

A karácsonyi diós linzer varázsa az egyszerűségében rejlik. A finom linzertészta lapból kedvünkre kivágjuk a kis formákat, majd az egyszerű tölteléket rávisszük. Darált dióval, dióbéllel díszítjük, megsütjük, végül pedig bezsebeljük az elismerést. Pár perc alatt csodás finomságot alkotunk, ami az egész családot leveszi a lábáról. Érdemes kipróbálni, érdemes elkészíteni! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 19.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Karácsonyi diós

Hozzávalók

Linzer:
250 gbúzafinomliszt
125 gvaj
80 gporcukor
2 dbtojássárga
3 ev. kanáltej
késhegynyi sütőpor
Töltelék:
200 gdarált dió
200 gporcukor
4 dbtojásfehérje
dióbél díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit sima állagú tésztává dolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a diót, óvatosan eldolgozzuk. A tölteléket süteményes tálba töltjük.
  3. A tölteléket rányomjuk a korongokra, darált dióval és dióbéllel díszítjük.
  4. 170 fokon 10-15 percig sütjük.%1