Karácsonyi diós roló

A mézes roló mellett a karácsonyi diós roló is nagy népszerűségnek örvend. Igazság szerint mind a kettő elkészítem (és nem kis mennyiségben), mert nem tudom eldönteni, melyik a finomabb, és mindkettő nagyon ízlik. A mostani diós rudakat lágy vajas krémmel töltöttem, és persze az elengedhetetlen csokoládéval díszítettem. Ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor a tészta elkészítése és felcsavarása a sütőformára nem nagy munka, és nagyon gyorsan megy.

Hozzáadta:, 13.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony
Karácsonyi diós roló

Hozzávalók

Hozzávalók:
300 gbúzafinomliszt
130 gporcukor
170 gmargarin
60 gdarált dió
1 ev. kanálkakaó
1 dbtojás
1 dbtojássárga
Krém:
2 dbtojás
120 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
ízlés szerint rum

Elkészítés menete

  1. Krém:
    A tojást, porcukrot és vaníliacukrot gőzfürdő felett 20 percig verjük. Kihűtjük, majd belekeverjük a habosra vert vajba. Végül hozzáadjuk a rumot is.
  2. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd másnapig pihentetjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, a kockákat vajjal bekent roló sütőformákra felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 160 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és még melegében lehúzzuk a formáról.
  5. Csokoládéöntettel díszítjük, kedvenc krémünkkel töltjük.