TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Karácsonyi diós roló
Karácsonyi diós roló
Recept Karácsonyi diós roló
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   13.12.2017

Karácsonyi diós roló

A mézes roló mellett a karácsonyi diós roló is nagy népszerűségnek örvend. Igazság szerint mind a kettő elkészítem (és nem kis mennyiségben), mert nem tudom eldönteni, melyik a finomabb, és mindkettő nagyon ízlik. A mostani diós rudakat lágy vajas krémmel töltöttem, és persze az elengedhetetlen csokoládéval díszítettem. Ha van egy kis konyhai rutinunk, akkor a tészta elkészítése és felcsavarása a sütőformára nem nagy munka, és nagyon gyorsan megy.

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

300 g
búzafinomliszt
130 g
porcukor
170 g
margarin
60 g
darált dió
1 ev. kanál
kakaó
1 db
tojás
1 db
tojássárga

Krém:

2 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
ízlés szerint rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Krém:
    A tojást, porcukrot és vaníliacukrot gőzfürdő felett 20 percig verjük. Kihűtjük, majd belekeverjük a habosra vert vajba. Végül hozzáadjuk a rumot is.
  2. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd másnapig pihentetjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, a kockákat vajjal bekent roló sütőformákra felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 160 fokon aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és még melegében lehúzzuk a formáról.
  5. Csokoládéöntettel díszítjük, kedvenc krémünkkel töltjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása